Domaći Toblerone: Recept za čokoladnu senzaciju koju morate probati

Toblerone, omiljena čokolada koja se prepoznaje po svom specifičnom obliku i bogatoj teksturi, više nije samo luksuzni proizvod s polica trgovina. S malim trikom u kuhinji, možete uživati u neodoljivom okusu domaće verzije ove čokolade koja rivalizira original.
Domaći Toblerone može se pripremiti u samo 30 minuta, a sastojci koje ćete koristiti – čokolada, lješnjaci, maslac i karamelizirani med – stvaraju savršen spoj okusa i tekstura koje će zadovoljiti i najzahtjevnije sladokusce.
Sastojci:
- 200 g čokolade (najbolje tamne ili mliječne, prema ukusu)
- 100 g lješnjaka
- 50 g maslaca
- 50 g karameliziranog meda
- 100 g mljevenih keksa (po želji, najbolje su petit beurre ili slični keksi)
- 1 jaje
Za pripremu domaće Toblerone čokolade potrebno je tek nekoliko jednostavnih koraka.
1. Karamelizirajte šećer i lješnjake, pa ih umiješajte u smjesu koju ćete kombinirati s čokoladom, mljevenim keksima i jajima.
2. Sve to možete izliti u kalupe i ostaviti da se stegne u frižideru. Kroz nekoliko minuta uživat ćete u slasnom okusu domaće čokolade koja podsjeća na popularnu Toblerone, ali s onim posebnim dodirom domaće izrade.
3. Možete dodati omiljene orašaste plodove ili čak komadiće sušenog voća kako biste stvorili svoju vlastitu verziju.
Priprema je brza i zabavna, a rezultat je savršen spoj hrskavih lješnjaka, karameliziranog meda i čokolade.