Iako uživamo u pripremi poslastica, moramo priznati da najviše volimo one koje su brzo gotove, a iznimno ukusne. U tom kontekstu, torte za čiju se pripremu ne mora upaliti rerna posebno su nam drage – posebno tokom ljetnog perioda.
Stoga, ako ne znate koji recept odabrati, u nastavku smo izdvojili tri odlične varijante torta bez pečenja koje će vas osvojiti slasnim okusom!
Jaffa torta
Sastojci
- 200 g petit keksa
- 150 g jaffa keksa
- 400 g milerama
- 150 g čokolade za kuhanje
- 70 ml vrhnja za šlag
- agavin sirup
Priprema
Petit kekse usitnite, štapnim mikserom ili ručno, a zatim narežite jaffa kekse te ih pomiješajte s prethodnim keksima i dodajte agavin sirup.
Zatim dodajte mileram i pomiješajte pa smjesu utisnite u kalup za torte te stavite u hladnjak na otprilike tri sata.
Dok se torta hladi, zamutite vrhnje za šlag i čokoladu te nanesite na tortu i ukrasite po želji.
Torta s bananama
Sastojci
- 250 g mljevenih petit keksi
- 50 g šećera u prahu
- 100 g otopljenog maslaca
- 200 g krem sira
- 4 veće banane
- 250 ml vrhnja za slag
- čokolada za kuhanje
Priprema
Prvi korak je u mljevene kekse umiješati otopljeni maslac i smjesu utisnuti u kalup promjera oko 28-30 cm te staviti u hladnjak.
Zatim u posudi pomiješajte krem sir i šećer u prahu te miksajte dok smjesa ne postaje homogena pa dobiveno nanesite na prethodno ohlađenu podlogu.
Na kremu posložite narezane banane te dekorirajte šlagom i naribanom čokoladom, a kolač pustite hladiti tijekom noći.
Cheesecake bez pečenja
Sastojci za podlogu
- 250 grama mljevenih keksa
- 150 grama otopljenog maslaca
Sastojci za kremu
- 500 g krem sira
- 250 ml vrhnja za šlag
- vanilin šećer
- agavin sirup
Priprema
Krenite tako što ćete samljeti kekse i pomiješati ih s otopljenim maslacem, a zatim smjesu utisnite u kalup.
Zatim mikserom pomiješajte krem sir, vanilin šećer i agavin sirup pa dodajte vrhnje za šlag i sve skupa ponovno pomiješajte.
Smjesu nanesite na podlogu te stavite u frižider otprilike 2-3 sata, a kad je kolač ohlađen, dekorišite ga šlagom, bobičastim voćem ili čokoladom.