Potreban kadaif

Dubai čokolada je osvojila društvene mreže: Evo kako je možete napraviti kod kuće

Autor: Žene.ba
Dubai čokolada je osvojila društvene mreže: Evo kako je možete napraviti kod kuće
Foto: Ilustracija

Recept koji je u posljednje vrijeme bilo nemoguće zaobići na društvenim mrežama je onaj za Dubai čokoladu, slatkiš koji se sprema s rezancima za kadaif.

Pored rezanaca za kadaif, glavni sastojak ovog deserta je i krem od pistacija, a u recenzijama na društvenim mrežama tvrde da zaslužuje popularnost koju trenutno ima. Evo kako je možete pripremiti.

Sastojci

  • 100 g rezanca za kadaif
  • 40 g putera
  • 200 g kreme od pistacija
  • 300 g mliječne čokolade
@slatkadomacica Okej, 20/10 za viralnu Dubai čokoladu❤️‍🔥🫠 Šta da kažem osim, ISPROBAJTE🥹 Po originalu se pravi tabla čokolade, ja takav oblik nisam imala pa sam pravila praline koje su mi možda čak i još slađe! Uzmite bilo koji silikonski kalup koji imate, trknite po ove 4 namirnice i probajte ovo ludilo! Potrebno: - 100g rezanca za kadaif - 40g putera - 200g @slatkadomacica.shop pistać krema - 300g mlečne čokolade Postupak: 1. Rezanca za kadaif iseckajte. 2. U tignaju istopite puter, dodajte rezanca i pržite do zlatne boje. 3. Dok se rezanca hlade, istopite 150g mlečne čokolade, rasporedite je u silikonskom kalupu po dnu i obodu. Odložite u frižider. 4. U rezanca dodajte pistać krem i dobro promešajte. Dobijenu smesu (preukusna je obavezno probajte) sada rasporedite preko čokolade. 5. Na kraju istopite preostalu čokoladu, rasporedite preko kadaif-pistać fila i odložite u frižider da se stegne. #slatkadomacica #cokolada #pistac #pistackrem #dubaichocolate #recept #fyp #zatebe ♬ original sound - Julia

Priprema

Rezanca za kadaif isjeckajte. U tavi istopite puter, dodajte rezanca i pržite do zlatne boje. Dok se rezanca hlade, istopite 150 grama mliječne čokolade, rasporedite je u silikonskom kalupu po dnu i obodu. Odložite u frižider.

U rezanca dodajte kremu od pistacija i dobro promiješajte. Dobijenu smjesu rasporedite preko čokolade. Na kraju istopite preostalu čokoladu, rasporedite preko fila i odložite u frižider da se stegne.