Ukusna poslastica

Jeste li kad probali ukusne korejske krofne ? Evo kako ih napraviti

Autor: Žene.ba
Jeste li kad probali ukusne korejske krofne ? Evo kako ih napraviti
Foto : Ilustracija

Ukoliko želite istražiti nove okuse, korejske krofne su odličan izbor za gastronomsku avanturu kod kuće. Ova sočna i ukusna poslastica nudi jedinstven spoj teksture i okusa. U nastavku ćemo otkriti kako možete lako napraviti ukusnu poslasticu u vlastitoj kuhinji. Slijedite recept i dopustite sebi užitak u jedinstvenom kulinarskom iskustvu.

Sastojci

  • 30 dkg glatkog brašna
  • 15 dkg oštrog brašna
  • 1 cijelo jaje
  • 30 g šećera
  • malo soli
  • vanilin šećer
  • malo ribane korice limuna
  • 2 žlice ruma
  • 30 g maslaca
  • 2 – 2,5 dcl mlijeka
  • 1 vrećica instant kvasca
  • ulje za prženje
  • kristal šećer pomiješan s cimetom za obložiti gotove krofne

Priprema

Pripremu ukusnih korejskih krofni, započnite otopljavanjem maslaca u manjem lončiću. Maknite s vatre i dodajte mlijeko te šećer, čime će se mlijeko postupno ugrijati od preostale topline lončića. U tu smjesu dodajte kvasac, dobro promiješajte i ostavite oko pet minuta da kvasac aktivira svoje djelovanje.

Nakon toga, ubacite jaje u smjesu. Sve ostale sastojke stavite u zdjelu za miksanje, dodajte pripremljenu smjesu s kvascem te mikserom (ili ručno) umijesite tijesto.

Ako koristite mikser, nakon pet do sedam minuta prenesite tijesto na pobrašnjenu dasku i oblikujte ga u kuglu uz minimalno dodavanje brašna. Smjestite kuglu u nauljenu zdjelu, prekrijte poklopcem ili prozirnom folijom te stavite na toplo mjesto ili iznad lonca s toplom vodom. Kada se kugla udvostruči, promijesite je u zdjeli i ponovite postupak dizanja, čekajući da ponovno udvostruči svoj volumen.

Nakon drugog dizanja, tijesto prenesite na pobrašnjenu dasku, podijelite na 16 jednako velikih komada - kuglica te svaku razvaljajte u "zmijicu" dužine od 25 do 30 centimetara. Preklopite ih na pola, zavrnite i uvijte kako biste stvorili uzorak užeta.

Svaku krofnicu stavite na papir za pečenje, prekrijte laganim kuhinjskim ubrusom i držite na toplom. Nakon desetak minuta, okrenite krofnice na drugu stranu.

Kada gotovo udvostruče svoj volumen, pržite ih u ulju. Nakon prženja, uvaljajte ih u smjesu kristal šećera pomiješanu s cimetom. Tako ćete dobiti sočne i ukusne korejske krofne koje će oduševiti vaše nepce.