Nije teško

Napravite ukusne sendvič kekse od mrkve s kremom od sira

Autor: Žene.ba
Napravite  ukusne sendvič kekse od mrkve s kremom od sira
Foto: Ilustracija

Priprema poslastica u kuhinji može biti prava umjetnost, a recept za sendvič kekse od mrkve s kremom od sira je upravo takav - kombinacija klasičnih okusa torte od mrkve u obliku praktičnih i neodoljivih keksića. Ovaj recept ne samo da oduševljava nepce već i oko, zahvaljujući nježnim narandžastim mrvicama mrkve i bijelom sloju kreme. Idealni su za posluživanje uz topli napitak poput čaja ili kafe za potpun užitak.

Ukusna kombinacija sastojaka

Za pripremu ovih ukusnih sendvič keksa od mrkve s kremom od sira, trebat će vam:

Suhi sastojci

Oštro brašno, prašak za pecivo, cimet, đumbir u prahu i so, koje ćete pomiješati u srednjoj zdjeli.

Mokri sastojci

Maslac, kristalni šećer i smeđi šećer, koje ćete mikserom umutiti dok ne postanu svijetli i pahuljasti. Dodajte jaja i ekstrakt vanilije.

Dodaci za teksturu

Zobene pahuljice, naribanu mrkvu i naribani kokos koji će dodati mekoću i finu strukturu tijestu.

Ključni koraci za savršene sendvič kekse

Priprema tijesta

Nakon što ste pomiješali suhe i mokre sastojke, hladite tijesto oko sat vremena. Ovaj korak je važan jer omogućava zobenim pahuljicama da se dobro hidriraju, a maslacu da se stvrdne, sprječavajući širenje keksa u pećnici.

Oblikovanje i pečenje

Tijesto podijelite na kuglice i spljoštite ih dnom mjerne čaše na plehovima obloženim papirom za pečenje. Pecite dok keksi ne postanu lagano smeđi oko rubova.

Priprema kreme od sira

Kremasti nadjev od sira je jednostavan za pripremu - miksajte maslac i krem sir dok ne postanu glatki, dodajte ekstrakt vanilije, sol i šećer u prahu.

Slaganje

Kada su keksi potpuno ohlađeni, nanesite kremu od sira na polovicu keksa i poklopite ih preostalim polovicama kako biste napravili slasne sendviče.

Uživajte u ovim slatkim zalogajima koji spajaju klasične arome torte od mrkve s praktičnošću keksa. Poslužite ih uz omiljeni topli napitak i dijelite užitak s najbližima!