Pečeno pile kao iz restorana: Ramsay dijeli svoj najvažniji trik

Pečeno pile često je izbor za nedjeljni ručak, ali kako postići hrskavu koricu i sočno meso?
Gordon Ramsay, svjetski poznat britanski chef i dobitnik Michelinovih zvjezdica, otkriva tajnu savršenog pečenog pileta: smjesa koja osigurava sočnost i obogaćuje jelo bogatstvom okusa.
View this post on Instagram
Sastojci
- 1 pile
- 1 par pilećih ili purećih kobasica
- 1-2 luka, 3-4 čehna bijelog luka
- 1 manja konzerva bijelog graha
- Sušeni paradajz u maslinovom ulju
- 1 limun, 400 ml bijelog vina
- Timijan, so, biber, maslinovo ulje, slatka paprika
Priprema u tri koraka
Prepržite pileće ili pureće kobasice, luk i bijeli luk, dodajte grah, paradajz, timijan, so i biber. Pomiješajte sve.
Napunite pile smjesom, stavite limun u unutrašnjost i položite pile u lim za pečenje s bijelim vinom i vodom. Pokrijte folijom i pecite na 180°C oko 60 minuta.
Uklonite foliju i pecite još 30 minuta kako biste dobili hrskavu koricu. Iscijedite limun i poslužite s umakom.
Savršena smjesa i jednostavna tehnika pečenja garantuju savršen ručak!