Prema receptu svjetskog chefa

Pečeno pile kao iz restorana: Ramsay dijeli svoj najvažniji trik

Autor: Žene.ba
Pečeno pile kao iz restorana: Ramsay dijeli svoj najvažniji trik
Foto: Pexels

Pečeno pile često je izbor za nedjeljni ručak, ali kako postići hrskavu koricu i sočno meso?

Gordon Ramsay, svjetski poznat britanski chef i dobitnik Michelinovih zvjezdica, otkriva tajnu savršenog pečenog pileta: smjesa koja osigurava sočnost i obogaćuje jelo bogatstvom okusa.

View this post on Instagram

A post shared by Gordon Ramsay (@gordongram)

Sastojci

  • 1 pile
  • 1 par pilećih ili purećih kobasica
  • 1-2 luka, 3-4 čehna bijelog luka
  • 1 manja konzerva bijelog graha
  • Sušeni paradajz u maslinovom ulju
  • 1 limun, 400 ml bijelog vina
  • Timijan, so, biber, maslinovo ulje, slatka paprika

Priprema u tri koraka

Prepržite pileće ili pureće kobasice, luk i bijeli luk, dodajte grah, paradajz, timijan, so i biber. Pomiješajte sve.

Napunite pile smjesom, stavite limun u unutrašnjost i položite pile u lim za pečenje s bijelim vinom i vodom. Pokrijte folijom i pecite na 180°C oko 60 minuta.

Uklonite foliju i pecite još 30 minuta kako biste dobili hrskavu koricu. Iscijedite limun i poslužite s umakom.

Savršena smjesa i jednostavna tehnika pečenja garantuju savršen ručak!