Buđenje prirode

Proljeće je pred vratima: Donosimo vam sezonske recepte

Autor: Žene.ba
Proljeće je pred vratima: Donosimo vam sezonske recepte
Foto: Ilustracija

Proljeće donosi buđenje prirode i paletu svježih, sezonskih sastojaka koja mami ljubitelje kulinarskih užitaka. Ovaj članak nudi inspiraciju za proljetne recepte, koristeći bogatstvo namirnica koje cvjetaju u ovo doba godine.

Proljetna Salata s Jagodama i Feta Sirom

Kombinujte svježe ubrane jagode s hrskavim zelenilom, poput baby špinata. Dodajte kockice sočnog feta sira i prelijte laganim dressingom od maslinovog ulja, octa i meda. Ova salata osvježit će vaša nepca i unijeti boje na vaš sto.

Rižoto sa graškom i mentom

Grašak je prava poslastica proljetnih mjeseci. Pripremite ukusan rižoto sa graškom, svježe sjeckanom mentom i dodatkom parmezana. Ova kombinacija nježnih okusa savršeno odražava lakoću proljeća.

Piletina sa limunom i ruzmarinom

Jednostavna i ukusna, ova piletina donosi svježinu limuna i aromu ruzmarina. Pecite je u rerni ili na roštilju za dodatni proljetni ugođaj. Poslužite je s prilogom od sezonskog povrća poput šparoga ili mladih krumpirića.

Proljetne palačinke s borovnicama

Palačinke su uvijek dobar izbor, a dodatak svježih borovnica dodat će im proljetnu notu. Poslužite ih s umakom od svježih borovnica, meda i malo kisele pavlake za savršen desert ili doručak.

Proljetni Tiramisu s jagodama

Klasika s proljetnim twistom – zamijenite tradicionalne sastojke jagodama. Slojevi svilenkaste kreme, natopljene kafom i posute svježim jagodama, stvorit će neodoljiv desert koji će zadovoljiti vaše nepce.

Ovi recepti predstavljaju samo nekoliko načina kako iskoristiti raznolikost proljetnih sastojaka. Pustite svoju kreativnost da procvjeta u kuhinji i uživajte u svakom zalogaju ove proljetne euforije na tanjiru.