lagani ručak

Punjene roga paprike u lisnatom tijestu sa suncokretovim namazom

Autor: Žene.ba
Punjene roga paprike u lisnatom tijestu sa suncokretovim namazom
Foto: Coolinarka

Ovaj recept savršeno spaja sočnost punjenih paprika i hrskavost lisnatog tijesta, a dodatak veganskog suncokretovog namaza daje jelu kremastu teksturu i bogat ukus.

Idealno je za lagani ručak, kao zanimljiv zalogaj za druženja ili ukusna večera koja će zadovoljiti i one koji preferiraju biljne obroke.

Sastojci

  • 5 velikih roga paprika
  • 200 g lisnatog tijesta
  • 350 g namočenih sirovih suncokretovih sjemenki
  • 100 ml vode
  • 50 ml limunovog soka
  • 2 režnja češnjaka
  • 2 žlice nutritivnog kvasca (veganska zamjena za parmezan)
  • 30 ml maslinovog ulja
  • Sol, papar, kajenska paprika po ukusu

Priprema

1.

Oprati paprike i odrezati im donji dio (špicasto dno)

Suncokret sjemenke, nutritivni kvasac, češnjak, limun sok, vodu i maslinovo ulje uz dodatak soli i papra po želji blendati u kremasti namaz.

Namaz/sir od suncokreta prebaciti u slastičarsku vrećicu te napuniti paprike kroz dno koje smo odrezali.

2.

Lisnato tijesto razvaljati u veću kocku i rezati na duge trakice, tim trakicama zamotati papriku koju smo prethodno posolili.


3.

Posložiti u pleh i posuti bosiljkom suncokret sjemenkama i kajenskom paprikom (možete dodati još preferiranih sjemenki ili začina)

Peći na 180C 25 minuta, a zatim upaliti ventilator i peći još 15 minuta, piše Coolinarka.

Ove punjene roga paprike u lisnatom tijestu savršeni su za sve koji vole kombinaciju laganog povrća i bogatih okusa, a veganski suncokretov namaz dodatno podiže nutritivnu vrijednost jela