
Ovaj recept savršeno spaja sočnost punjenih paprika i hrskavost lisnatog tijesta, a dodatak veganskog suncokretovog namaza daje jelu kremastu teksturu i bogat ukus.
Idealno je za lagani ručak, kao zanimljiv zalogaj za druženja ili ukusna večera koja će zadovoljiti i one koji preferiraju biljne obroke.
Sastojci
- 5 velikih roga paprika
- 200 g lisnatog tijesta
- 350 g namočenih sirovih suncokretovih sjemenki
- 100 ml vode
- 50 ml limunovog soka
- 2 režnja češnjaka
- 2 žlice nutritivnog kvasca (veganska zamjena za parmezan)
- 30 ml maslinovog ulja
- Sol, papar, kajenska paprika po ukusu
Priprema
1.
Oprati paprike i odrezati im donji dio (špicasto dno)
Suncokret sjemenke, nutritivni kvasac, češnjak, limun sok, vodu i maslinovo ulje uz dodatak soli i papra po želji blendati u kremasti namaz.
Namaz/sir od suncokreta prebaciti u slastičarsku vrećicu te napuniti paprike kroz dno koje smo odrezali.
2.
Lisnato tijesto razvaljati u veću kocku i rezati na duge trakice, tim trakicama zamotati papriku koju smo prethodno posolili.
3.
Posložiti u pleh i posuti bosiljkom suncokret sjemenkama i kajenskom paprikom (možete dodati još preferiranih sjemenki ili začina)
Peći na 180C 25 minuta, a zatim upaliti ventilator i peći još 15 minuta, piše Coolinarka.
Ove punjene roga paprike u lisnatom tijestu savršeni su za sve koji vole kombinaciju laganog povrća i bogatih okusa, a veganski suncokretov namaz dodatno podiže nutritivnu vrijednost jela