Za pripremu ove pite trebat će vam samo 15 minuta i jedna veća posuda u kojoj ćete sjediniti sve sastojke. Idealna je kao toplo predjelo ili lagani ručak koji se može poslužiti uz zelenu salatu, jogurt ili kiselo vrhnje.
Sastojci
- 5 jaja
- 150g glatkog brašna
- 1½ kašike praška za pecivo
- 380g naribane tikvice
- 1 glavica luka
- 90g naribanog sira
- 40ml maslinovog ulja
- So po ukusu
- Biber po ukusu
Priprema
Zagrijte rernu na 170 stepeni. Luk očistite i sitno narežite, a naribanu tikvicu dobro ocijedite rukama. U posudi srednje veličine istucite jaja, dodajte pomiješano brašno s praškom za pecivo i miješajte dok se sastojci ne sjedine. Umiješajte naribanu tikvicu, luk, sir i ulje pa začinite sa soli i biberom. Lagano namastite i obložite, papirom za pečenje, tepsiju dimenzija 30 x 20 cm te u nju izlijte smjesu. Stavite u rernu na 30 minuta.
Najbolje od najboljih
FOTO Women in Adria dodijelila nagrade najuspješnijim poduzetnicama
Ruska narodna medicina
'Eliksir vječne mladosti': Svako jutro 20 godina mlađi
otvoreno o pjevačici