Ukusno i lagano

Sezona je tikvica, a mi imamo savršen recept za njihovu pripremu

Autor: Žene.ba
Sezona je tikvica, a mi imamo savršen recept za njihovu pripremu
Foto: Ilustracija

Tikvice su sada u sezoni, što ih čini savršenim izborom za pripremu ukusnih i niskokaloričnih jela. Ove svestrane povrtnice možete pirjati, peći, pa čak i pohovati. Donosimo vam jednostavan recept za hrskave pohovane tikvice.

Sastojci

  • 2 srednje velike tikvice
  • 3 jaja
  • 75 grama brašna
  • 200 grama krušnih mrvica
  • so
  • biljno ulje za prženje

Priprema

Dobro operite tikvice s korom, osušite i narežite na kolutiće. Što su kolutići tanji, to ćete ih trebati kraće peći te će u konačnici biti hrskaviji.

U tri različite zdjele rasporedite jaja koja ste dobro izmutili, brašno kojem ste dodali nešto soli i krušne mrvice.

Kolutić tikvice umočite u brašno, jaje pa krušne mrvice. Ponavljajte isti postupak dok ne potrošite sve sastojke.

Ako želite ekstrahrskav kolutić tikvica, možete dvaput umočiti povrće u jaja i krušne mrvice. Znači, umočite ga u brašno, jaja, krušne mrvice, opet jaja te krušne mrvice.

Pecite u vrućem ulju nekoliko minuta, odnosno dok tikvica ne dobije zlatnosmeđu boju s obje strane. Važno je da ulje dobro prekriva panirani komadić tikvica.

Ispečene tikvice stavite na papir za upijanje masnoće.

Tako panirane tikvice možete ispeći i u fritezi na vrući zrak te bez imalo masnoće.

Pohovane tikvice poslužite uz umak po želji i sa salatom.