Mnoštvo zdravih sastojaka

Starinski recept za čorbu koja diže imunitet

Autor: Žene.ba
Starinski recept za čorbu koja diže imunitet
Foto: Ilustracija

Kremasta čorba je prava bomba za imunitet, a starinska receptura će vas provjereno ojačati. Jačanje imuniteta na prirodan način uvijek je važno, a posebno sada kada haraju virusi. Dobra stvar je što ova čorba nudi mnoštvo zdravih sastojaka koji u tome pomažu.

Ovaj recept sadrži ukusnu bundevu, ali i saveznike imuniteta kao što su đumbir, kurkuma i bijeli luk.

Sastojci

  • Maslinovo ulje
  • 400 grama bundeve
  • 3 čena bijelog luka
  • Manji crni luk
  • Kašičica kurkume
  •  Korijen đumbira
  • Litar supe od kocke
  • Biber

Priprema

Isjecite povrće sitno i propržite najprije crni i bijeli luk na maslinovom ulju. Dodajte kockice bundeve i propržite ih, a potom začinite kurkumom i rendanim đumbirom (potreban vam je komad od oko tri centimetra). Nalijte supom i krčkajte dok bundeva ne omekša, pa u blenderu usitnite dok ne dobijete gustu čorbu.