Kremasta čorba je prava bomba za imunitet, a starinska receptura će vas provjereno ojačati. Jačanje imuniteta na prirodan način uvijek je važno, a posebno sada kada haraju virusi. Dobra stvar je što ova čorba nudi mnoštvo zdravih sastojaka koji u tome pomažu.
Ovaj recept sadrži ukusnu bundevu, ali i saveznike imuniteta kao što su đumbir, kurkuma i bijeli luk.
Sastojci
- Maslinovo ulje
- 400 grama bundeve
- 3 čena bijelog luka
- Manji crni luk
- Kašičica kurkume
- Korijen đumbira
- Litar supe od kocke
- Biber
Priprema
Isjecite povrće sitno i propržite najprije crni i bijeli luk na maslinovom ulju. Dodajte kockice bundeve i propržite ih, a potom začinite kurkumom i rendanim đumbirom (potreban vam je komad od oko tri centimetra). Nalijte supom i krčkajte dok bundeva ne omekša, pa u blenderu usitnite dok ne dobijete gustu čorbu.
uporne crne tačkice
Kako se riješiti mitesera: Sve što treba znati za čistu i zdravu kožu
prijestonica mode