recept

Teriyaki wok s piletinom: Egzotika na vašem tanjiru za 15 minuta

Autor: Žene.ba
Teriyaki wok s piletinom: Egzotika na vašem tanjiru za 15 minuta
Foto: Pexels

Za sve ljubitelje sočnih i aromatičnih jela, donosimo brz i jednostavan recept koji savršeno spaja piletinu s hrskavim povrćem u bogatom umaku teriyaki i oyster sosa.

Pripremite ovo jelo za nekoliko minuta, a užitak je zagarantovan!

Sastojci (za 2 osobe):

  • 300 g pilećih prsa, narezanih na tanke trakice
  • 150 g kupusa, tanko narezanog
  • 100 g mahuna zelenih, očišćenih i prepolovljenih
  • 100 g tikvica, narezanih na trakice
  • 1 crvena paprika, narezana na trakice
  • 100 g šampinjona, narezanih
  • 3 kašike teriyaki umaka
  • 2 kašike oyster umaka
  • 2 kašike biljnog ulja (sezamovo ili suncokretovo)
  • So i biber
  • Mladi luk ili rukola za dekoraciju

Priprema

1. U velikoj tavi zagrijte ulje na jakoj vatri. Dodajte piletinu i pržite je 3-4 minute dok ne postane zlatno-smeđa. Izvadite piletinu sa strane.

2. U istu tavu ubacite kupus, mahune, tikvice, papriku i gljive. Pržite 4-5 minuta, miješajući dok povrće ne omekša, ali ostane hrskavo.

3. Vratite piletinu u tavu, dodajte teriyaki i oyster sos. Dobro promiješajte i kuhajte još 2 minute da se okusi povežu. Začinite solju i biberom, pospite limunim i poslužite.

Uživajte u svakom zalogaju ovog brzog i ukusnog jela, savršenog za prave gurmane!