
Za sve ljubitelje sočnih i aromatičnih jela, donosimo brz i jednostavan recept koji savršeno spaja piletinu s hrskavim povrćem u bogatom umaku teriyaki i oyster sosa.
Pripremite ovo jelo za nekoliko minuta, a užitak je zagarantovan!
Sastojci (za 2 osobe):
- 300 g pilećih prsa, narezanih na tanke trakice
- 150 g kupusa, tanko narezanog
- 100 g mahuna zelenih, očišćenih i prepolovljenih
- 100 g tikvica, narezanih na trakice
- 1 crvena paprika, narezana na trakice
- 100 g šampinjona, narezanih
- 3 kašike teriyaki umaka
- 2 kašike oyster umaka
- 2 kašike biljnog ulja (sezamovo ili suncokretovo)
- So i biber
- Mladi luk ili rukola za dekoraciju
Priprema
1. U velikoj tavi zagrijte ulje na jakoj vatri. Dodajte piletinu i pržite je 3-4 minute dok ne postane zlatno-smeđa. Izvadite piletinu sa strane.
2. U istu tavu ubacite kupus, mahune, tikvice, papriku i gljive. Pržite 4-5 minuta, miješajući dok povrće ne omekša, ali ostane hrskavo.
3. Vratite piletinu u tavu, dodajte teriyaki i oyster sos. Dobro promiješajte i kuhajte još 2 minute da se okusi povežu. Začinite solju i biberom, pospite limunim i poslužite.
Uživajte u svakom zalogaju ovog brzog i ukusnog jela, savršenog za prave gurmane!