Zbog magične biljke: U četvrtak je imala 72, a u subotu 5 kilograma manje
Prekomjerni unos soli, šećera i masti može doprinijeti zadržavanju vode u organizmu, čemu dodatno pogoduje nedovoljan unos vitamina B kompleksa i proteina.
Brza hrana i jela koja su veoma slana djeluju tako da tijelo počinje da zadržava vodu, a osjećamo nadimanje u predjelu stomaka i ekstremiteta. Također, hronične bolesti poput bolesti bubrega, pluća ili artritisa mogu izazvati zadržavanje vode.
Peršun, biljka koju koristimo kao začin, ima „magične” moći. Njegova količina u obrocima je uvijek mala, pa nije dovoljna da se pokrene izlučivanje nakupljene tečnosti iz organizma.
Peršun je odličan saveznik u borbi protiv urinarnih tegoba, bolesti bubrega i jak diuretik. Korijen i listovi peršuna mogu se koristiti kao lijek. Postoji mnogo recepata za pripremu čaja od peršuna, ali osnovni je ovaj: U ključalu vodu (oko litra) dodajte 5 velikih kašika seckanog peršuna, prenosi krstarica.com
Ostavite tečnost da odstoji dvadesetak minuta, nakon čega možete čaj procijediti ili piti zajedno sa sitno sjeckanim peršunom.
Čaj od peršuna se može piti i topao i ohlađen
Holesterol se ne dobija od jaja i slanine, već od ove 2 stvari: Ovo uništava jetru i stvara masnoću
"Odlučila sam se za čaj od peršuna zbog problema sa bubrezima. Za ove tegobe svi preporučuju čaj od grožđa. Osjetila sam poboljšanje od čaja od grožđa, ali tečnost je ostala u tijelu. Odlučila sam da čaj od grožđa zamijenim peršunom i tako sam dobila rezultate“, rekla je jedna čitateljka portala Aura.ba koja je svoje iskustvo sa ispijanjem ovog čaja opisala:
„Peršun je čudo. U četvrtak sam imala 72 kg, a nekoliko dana kasnije, u subotu – pet kilograma manje! Ne radi se o kilogramima sala, već o nagomilanom višku tečnosti, zbog čega sam se nadimala. Osjećam se super lagano.”
Možete ga piti bilo kog dana osim kasno uveče kako ne biste morali da trčite u toalet tokom noći (od ovog čaja ćete često mokriti).