frižider
Česta pojava
Šta ako na čokoladi primijetite bijele tragove: Je li i dalje jestiva?
Dobra čokolada ima složene, bogate mirisne note koje se najbolje razvijaju na sobnoj temperaturi, između 12 i 18 stepeni. Ako se jede odmah po vađenju iz frižidera, njen okus djeluje „zatvoreno“ i bez puno izražaja. Zato je, ako je već bila...
emocionalna zrelost
Šta nas vodi do frižidera - osim gladi?
Ishranom se danas bave skoro svi - od kuhara, nutricionista do psihologa. A zašto je to tako. Zato što je otkrivena veza između ishrane i psihičkih stanja koja vode u neke poremećaje koji se na kraju liječe sa psihološkog aspekta.
Šta je g...
Budite oprezni
Preostali ostaci hrane u frižideru su samo određeno vrijeme sigurni za konzumaciju
Ostaci hrane nisu samo korisni zbog uštede vremena, već su i odličan način za smanjenje bacanja hrane i uštedu novca prilikom kupovine. No, važno je znati koliko dugo takva hrana može ostati svježa u frižideru.
Stručnjaci su za čitatelje R...