Niste sami

Iscrpljena mama pokazala realnost majčinstva

Autor: Žene.ba
Iscrpljena mama pokazala realnost majčinstva
Foto: Pexels

Tiffany Remington dokumentuje svoj svakodnevni život na TikToku. Osim što bilježi neke sjajne trenutke, prikazuje i one koji nisu baš savršeni. Nakon što je provela više od sat vremena pokušavajući uspavati svog sina Khaija, emocije su je svladale i zaplakala je.

U viralnoj snimci koja ima 5.8 milionaa pregleda, Remington drži dijete u rukama i nosi ga po sobi. Dječak nikako ne uspijeva zaspati pa neispavana majka brizne u plač.

"Spavali smo zajedno posljednja četiri mjeseca, a sada radimo na tome da ga prebacimo u njegovu sobu i krevetić. Posljednjih osam mjeseci nisam spavala duže od 90 minuta u komadu. Preopterećeni smo, preumorni, iscrpljeni i teško je zadržati pribranost zbog nedostatka sna.", pojasnila je za Newsweek.

Iako nije bila sigurna hoće li podijeliti ovu snimku s cijelim svijetom, ipak je to odlučila učiniti kako bi svim roditeljima koji prolaze kroz isto, pokazala da nisu sami, prenosi Index.hr. 

Američka akademija pedijatara (AAP) ne preporučuje zajedničko spavanje s djetetom. Stručnjaci kažu da je najsigurnija praksa da beba spava na leđima, na čvrstoj i ravnoj površini, poput krevetića ili kolijevke. Ipak, preporuka je da krevetić bebe bude u roditeljskoj sobi, barem tokom prvih šest mjeseci, jer to može smanjiti rizik od sindroma iznenadne dojenačke smrti za 50%.

@ustheremingtons Is this my most proud moment? No. But there is an important message at the end of this video. No one tells you one of the hardest parts of being a parent is the dedication to reparenting yourself and not being triggered in the process of parenting your children with the love you deserved but weren’t shown. #motherhood #motherhoodunfiltered #motherhoodunplugged #postpartumjourney #postpartumdepresssion #postpartumrage #postpartumanxiety #innerchildwork #innerchildhealing ♬ original sound - Tiffany + Caleb