Dvije najčešće situacije koje otkrivaju mulja li vam dečko

Niko ne voli varalice, ali srećom, prevara teško ostaje neotkrivena i neprimijećena kad znate na što obratiti pozornost.

EMOCIONALNO ODSUTAN
Ako ga odjednom uopće ne zanimaju vaše žalopojke o lijenoj kolegici i potpuno ignorira vaše male pobjede u teretani, a istodobno nema nikakvu potrebu s vama podijeliti novosti iz vlastite svakodnevice, možete pretpostaviti da njegov um možda i nije u potpunosti s vama. To se posebno odnosi na frajere koji su iznenada odlučili isprobati imidž ignorantnoga gada.

“Prvi znak prevare krije se u emocionalnom povlačenju iz veze”, kaže dr. Nikki Goldstein, seksologinja i stručnjakinja za veze.

“Naša se veza odjednom prestala baviti nama te je sve bilo usmjereno na njega i njegove potrebe”, kaže Ema (24) koja nam je opisala prvi trenutak kada je počela sumnjati u vjernost svoga dečka. “Nije baš u potpunosti izgubio interes, ali su njegove poruke postupno postajale sve rjeđe i odsutnije. Nedugo nakon toga počeo je izbjegavati pitanja o tome gdje se nalazi, s kim se druži i, općenito, čime je toliko zauzet. Svoje je vikende redovito planirao, a da nije ni pomislio na to da me pita želim li mu se pridružiti. Nije prošlo puno vremena prije nego što su me naši zajednički prijatelji informirali o tome što on tačno radi na svim tim zabavama na koje nisam pozvana.”

PRETJERANO JE UREDAN
Dosad ste njegovo donje rublje redovito skupljali s poda, iz kade ili sudopera, ali sad nigdje ne vidite njegov mobitel, laptop ili iPad. Nigdje! Čak ni na kauču na kojem redovito provodi vrijeme. Ako vaš stan odjednom podsjeća na apoteku, postoji mogućnost da bi se na jednom od njegovih uređaja mogla pojaviti poruka koja nije namijenjena vašim očima. Je li njegov mobitel okrenut prema dolje dok ga puni? Hmmm. Reći ćemo da to nije zato što izbjegava skupljanje prašine na ekranu.

Tridesetogodišnja Petra prepričala nam je nešto još čudnije: “Odjednom je prestao donositi mobitel kad bi bio sa mnom. Redovito ga je ostavljao u svom autu. Tad sam prvi put znala da nešto ne štima. Zašto bi to radio?” Naime, devet od deset puta razlog nije taj da je vaš dečko pročitao članak “10 načina da budete uredniji u stanu svoje cure”.

Iako bismo voljeli da griješimo te da se on stvarno trudi biti uredniji i bolji dečko, velika je šansa da je situa­cija prljavija nego ikad. A ono pražnjenje džepova koje je za frajere gotovo neizbježna rutina nakon velikog izlaska? Čini se da će se prije odreći te navike nego riskirati sumnjivi račun u hrpi smeća.

Cosmopolitan.hr