Brendan Collins, šef kuhinje u restoranu Corner Door u Los Angelesu, otkrio je svoju metodu pripreme ove zahtjevne vrste ribe. Isprobajte njegovu metodu za savršeno pripremljen losos.
Sastojci:
- 170 g fileta lososa
- 2 žlice biljnog ulja
- sol i papar
- limunov sok
Priprema:
- Zagrijte 2 žlice biljnog ulja na tavici. Osušite losos papirnatim ručnikom i posolite ga.
- Kada se ulje jako zagrije, odnosno kada zacvrči, stavite losos na tavicu okrenutog s kožom prema dolje i pritisnite ga špatulom, tj. lopaticom. Pecite ga 5 minuta dok se ne odlijepi od tave.
- Stavite tavu u pećnicu i pecite 5 minuta. Potom polijte ostatkom ulja, dodajte svježe mljeveni papar i sok od limuna.
- Poslužite sa smeđom rižom ili sa špinatom.
Sretna.hr