Sastojci
- 500 g očišćenih krupnijih kozica
- 2 žlice usitnjenog svježeg peršuna
- 2 režnja češnjaka
- 1 kašika naribane limunove korice
- 3 kašike maslinovog ulja
- pola kašike soli
- 100 g kukuruza iz konzerve
- 5-6 listova svježe salate
- 1 ljutika
- 1 svježi krastavac
- 1 avokado
- 2 veće paradajza
- 1 kašika senfa
- 2 kašike bijelog vinskog octa
- 1-2 kašike meda
- Prstohvat soli
- 80 ml maslinovog ulja
Priprema
U zdjelu stavite usitnjeni peršun, nasjeckani češnjak, naribanu limunovu koricu, 3 kašike maslinovog ulja i pola kašike soli.
Dodajte kozice i dobro promiješajte da se sve sastojke sjedine. Ostavite da se mariniraju 10-15 minuta.
Priprema preliva
U maloj zdjeli pomiješajte senf, bijeli vinski ocat i kašiku meda. Dodajte prstohvat soli.
Dok miješate, polako dodajte maslinovo ulje. Nastavite miješati dok se svi sastojci ne sjedine.
Dok se kozice mariniraju, pripremite povrće. Nasjeckajte krastavce, natrgajte listove salate, izrežite avokado na kockice, a rajčice na krupnije komade.
Dodajte kukuruz iz konzerve.
Zagrijte malo ulja na grill tavi. Pecite kozice 2-3 minute sa svake strane, dok ne dobiju zlatno smeđu boju i postanu potpuno kuhane.
U zdjelu za salatu stavite pripremljeno povrće i kukuruz.
Dodajte pripremljeni preljev i dobro promiješajte.