Recepti

Najkremastija tjestenina sa sirom pripremljena u samo jednoj posudi

Autor: Žene.ba
61560093-tjestenina (1)
Pronašli smo najlakši recept za najkremastiju tjesteninu za čiju pripremu treba samo jedna posuda. Čak se i tjestenina kuha u tavi, zajedno s umakom od parmezana, mlijeka i bijelog luka.

Kuhanjem u jednoj tavi tjestenina će biti još sočnija i kremastija jer će upiti sve okuse, a iako se radi s parmezanom, neće biti preteška niti premasna.

Doživljaj konzumiranja ovog jela bit će još bolji ako ga jedete ravno iz tave u kojoj je pripremljen. Usput ćete imati i puno manje posuđa za prati. Vrijeme pripreme najkremastije tjestenine je 10 minuta, dok će samo kuhanje trajati oko 20 minuta, piše Zadovoljna.hr.

Sastojci za četiri porcije:

- 1 žlica maslinovog ulja
- 4 češnja bijelog luka, samljeveni
- 5 decilitara pilećeg temeljca
- 3 decilitra mlijeka (ili više po želji)
- 2 žlice neslanog maslaca
- 30 dekagrama tjestenine fetuccini ili spaghetti
- sol i svježe mljeveni biber
- oko 40 grama parmezana
- 2 žlice isjeckanog peršuna

Postupak:


1. Zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi na vatri srednje jačine. Dodajte bijeli luk te uz često miješanje ostavite na vatri jednu do dvije minute dok ne pusti miris.

2. Umiješajte pileći temeljac, mlijeko, maslac i tjesteninu te začinite sa soli i biberom.

3. Kada zavrije, smanjite vatru do jačine da lagano krčka, uz povremeno miješanje, dok tjestenina ne bude kuhana, oko 18 do 20 minuta. Umiješajte parmezan. Ako je umak previše gust dodajte mlijeka onoliko koliko je potrebno da dobijete željenu gustoću. Tjesteninu po želji ukrasite peršinom te poslužite toplu.

SAVJET: U gotovo jelo možete dodati 2-3 žlice pesto umaka.

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba