Slani rolat bez brašna je ukusan i zdrav, a idealan je za doručak.
Sastojci
- 2 batat krompira (može i običan krompir)
- 1 velika šolja špinata ili blitve (obarene)
- 1 jaje
Priprema
Obariti batat krompir i dodati ga u multipraktik zajedno sa špimatom i jednim jajetom. Dodati kašiku maslinovog ulja, a može i bez. Od začina dodati so, bijeli luk u prahu, bosiljak i vlasac. Sve razvući na papir za pečenje i peći dok se kora ne stegne. Ostaviti je da se skroz ohladi. Nafilovati koru i pažljivo urolati da se kora ne raspadne, jer u sebi nema brašna i mekana je. Sjeći na manje komadiće.
Napomena
Ukoliko žurite ili se plašite da vam se rolat ne raspadne, u tijesto dodajte 2 kašike ovsenog ili nekog integralnog brašna. Tako će kora biti mrvicu suhlja, ali će biti lakša za rad.