Pripremite s nama!

Svaki zalogaj je priča: Temaki - sklad sočnog lososa, riže i hrskavih slojeva

Autor: Žene.ba
Foto: Pexels
Kad pomislite na sushi, vjerojatno zamišljate savršeno izrezane rolice, uredno složene na tanjiru. Međutim, Temaki je druga priča.

To je sushi koji se jede rukama, bez imalo formala, savršena kombinacija slobode i tradicionalnih okusa. Zamislite tanke listove tamnozelenih nori algi u koje se s ljubavlju umotava hrskava, blago ljepljiva riža, a zatim se unutar njih skrivaju najfiniji komadi svježe ribe, kremasti avokado i osvježavajući krastavac.

Dodajte malo začinjene majoneze ili pikantnog umaka i dobit ćete savršenstvo okusa u svakom zalogaju.

Sastojci (za 1 porciju)

  • Nori list (pola lista) – 5 g
  • Sushi riža (kuhana i začinjena) – 70 g
  • Svježa tuna ili losos (narezana na trake) – 40 g
  • Avokado (narezan na tanke kriške) – 30 g
  • Krastavac (narezan na štapiće) – 20 g
  • Pikantni umak ili majoneza – 10 g
  • Sezamove sjemenke – 2 g
  • Mladi luk (sitno nasjeckan) – 5 g

Priprema

Prvo se na pola nori lista nanese tanak sloj tople riže – pažljivo, ne previše, da se ne raspadne. Zatim se na jedan kraj slože komadići ribe, nekoliko kriški avokada i krastavca, te se prelije s malo umaka.

Sve to oblikujte u rukama u stožac koji je praktičan. Svaki zalogaj je kao mala avantura: hrskava alga, meka riža, sočna riba i svježe povrće.

Njegova draž je u spontanosti i personalizaciji, svaki se može prilagoditi vlastitim željama, baš kao što svaki zalogaj pruža različite nijanse okusa i tekstura.

Za svakog ljubitelja japanske kuhinje, ali i za one koji tek otkrivaju svijet sušija, Temaki je neizostavan zalogaj.

Spajajući tradiciju i ležernost, on osvaja srca i nepce, ostavljajući želju za još.

Prijatno!

© Copyright 2005. - 2025. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba