76. dodjela nagrada

EMMY 2024: Ženstvenost i elegancija na crvenom tepihu

Autor: Žene.ba
EMMY 2024: Ženstvenost i elegancija na crvenom tepihu
FOTO: Profimedia

Najglamuroznija ceremonija u svijetu televizije - 76. dodjela nagrada EMMY 2024., održana je sinoć, 15. septembra unutar Peacock Theatera u Los Angelesu.

Dodjela nagrada Emmy organizovana je drugi put ove godine, jer je nakon prošlogodišnjih štrajkova u Hollywoodu svečanost odgođena za januar.

Proglašeni su pobjednici prestižne nagrade za koje glasa više od 20 hiljada članova akademije, među kojima su se istakle serije "Shogun" koja je proglašena za najbolju dramsku seriju, te "Hacks" proglašena najboljom komedijom, a kratki pregled dešavanja možete pogledati ovdje.

Pored brojnih filmskih nagrada, Emmy je poznat i po atraktivnom crvenom tepihu. Ove su godine Emmy crveni tepih krasile velike zvijezde, a najglamuroznije kombinacije donosimo u nastavku.

Anna Sawai, koja je odnijela nagradu najbolje glumice odlučila se za atraktivnu crvenu peplum haljinu otvorenog dekoltea, kreacija Vere Wang.

Jennifer Aniston zablistala je u bodycon kreaciji Oscara de la Rentae.

Naomi Watts je izabrala dugu svilenu haljinu i pokazala kako i jednostavnost može odisati luksuzom.

Robert Downey Jr. odlučio se za klasično odijelo, dok je Susan Downey zablistala u bordo kreaciji.

Eiza Gonzalez i Rita Ora ušetale su na crveni tepih u gotovo identičnim kreacijama, dok se Meryl Streep odlučila za nešto profesionalniju kombinaciju, ali također u bubblegum pink nijansi.

Greta Lee odlučila se za bijelu haljinu inovativnog dizajna i opuštenog kroja. Fokus haljine je na šalu koji krasi dekolte, a čipkasti materijal dodaje šarmantnu notu cijelom looku.

Armanijeva zlatna haljina ukrašena malim perlama, biserima i šljokicama, izbor je Dakote Fanning.

Elizabeth Debicki izabrala je modnu klasiku, a to je upravo duga crna haljina.

Richard Gadd, najbolji glavni glumac u miniseriji, antologijskoj seriji ili televizijskom filmu, tvorac i zvijezda Netflixove crne komedije i trilera "Maleni irvas", imao je razloga slaviti, a njegov look inspiriran je Irskom kulturom.

Kristin Scott plijenila je pažnju satenskom lila haljinom koju je kombinovala sa dugačkim rukavicama, te zlatnim štiklama na špic.

Sarah Paulson nosila je Pradu, a to nam već potvrđuje da se radi o elegantnom, ali upečatljivom Emmy looku. Royal blue kreacija, predivne štikle te matching torba.