Lifestyle

5 odličnih savjeta kako da vam ponedjeljak bude sjajan

Autor: Žene.ba
5 odličnih savjeta kako da vam ponedjeljak bude sjajan

Zaboravite na rečenicu, "Ah taj ponedjeljak"! Evo kako da vam nedjelja na poslu počne sjajno...

Zašto ponedjeljak ne bi bio vaš omiljeni dan u nedjelji? Sve što treba da uradite jeste da - promijeniti svoj stav o njemu. Nema smisla razmišljati na način "koliko još treba do vikenda" jer upravo takve misli ubijaju vašu produktivnost prije nego što ste uopšte i započeli radnu nedelju.

Danas ćemo vam pomoći da promijenite mišljenje o ponedjeljku i osjetite uzbuđenje i nalet motivacije zbog nedjelje pred vama.

Odmorite se
Uvijek se odmorite preko vikenda. Dozvolite sebi ljenčarenje i uživanje u stvarima o kojima maštate cijele nedjelje. Za neke od nas to je flaša dobrog vina, za druge film koji dugo žele da pogledaju.

Upravo ove stvari razlikuju vikende od radne nedjelje i dozvoljava vam da zaboravite na stres i brige te "napunite baterije" za ponedjeljak ujutru.

Živite pozitivno
Ovo pravilo ne važi samo za ponedjeljak već treba da ga praktikujete svaki dan. Čak i one dane kada se pitate u čemu griješite u životu i zašto vam ne ide u nekim stvarima. Uvijek treba da se prisjetite da je život puno više od jednog lošeg dana!

Vježbajte pozitivne misli i neka sve što radite u životu ima neku pozitivnu notu. Vaše misli, vaše riječi, vaš status, vaše društvene mreže.

Ustanite rano
Ali i legnite ranije veče prije! Rano ustajanje je bez razmišljanja najveća motivacija koju možete zamisliti. Tako imate više sati u danu i osjećaćete se nepobjedivo u svemu što radite. Najbolji osjećaj će vam stvoriti produktivnost i proaktivnost. Vjerujte nam!

Napravite TO-DO liste
Napravite liste za sve što radite i radite ih često. Na taj način nećete ništa propustiti, ali ćete se i više truditi da izvršiti sve zadatke. Takođe, nije loša ideja isplanirati i kalendar tako da se generalno bolje organizujete.

Uzmite regularne odmore
Ključ produktivnosti u ponedeljak je u - regularnim odmorima koji su vam potrebni kako biste razbistrili glavu prije svakog sljedećeg zadatka. Nema smisla raditi 10 sati odjednom jer ćete se osjećati iscrpljeno i letargično, a o gubitku produktivnosti ne moramo ni da razgovaramo.

wall.hr