Lifestyle

Podmlađivanje organizma: Sastojak koji oduševljava nutricioniste širom svijeta

Autor: Žene.ba

Spirulina je najpotpunija i najmoćnija hrana na svijetu. Ona je bogat izvor hranljivih sastojaka sa koncentracijama većim od bilo koje hrane, povrća, voća ili biljaka i ima brojne koristi za ljudski organizam. Spirulina je plavozelena alga u obliku spirale. To je jedan od najstarijih oblika fotosintetskih životnih formi koje stvaraju kiseonik i koje su omogućile evoluciju viših oblika života u prirodi.

Spirulina je 100 % prirodna, bez konzervansa, lako svarljiva, pogodna je za upotrebu za sve uzraste i odlična je zamjena za vještački proizvedene minerale i vitamine. Ona svojim sastavom i širokim spektrom hranljivih sastojaka oduševljava nutricioniste širom svijeta.

Majka priroda u spirulini je spojila preko 4000 hranljivih sastojaka od vitalnog značaja za čovjekov organizam.

Spirulina sadrži visokokvalitetne biljne proteine (oko 63%) 3-4 puta više od govedine i 5 puta više od jaja.

U velikim količinama sadrži beta karoten (vitamin A) – snažan antioksidans koga ima 25 puta više nego u mrkvi. Sadrži sve B vitamine, a posebno je bogata vitaminom B-12 znatno više od bilo koje druge hrane. Posebno je bogata željezom, kojeg ima čak 23 puta više nego u špinatu, kalcijumom – 300% više od mlijeka, a sadrži i cink, selen, magnezijum i fosfor. Ona sadrži i neophodne Omega 3 i 6 esencijalne masne kiseline.

Spirulina jača imuni sistem, povećava izdržljivost i otpornost organizma. Prečišćava organizam i uništava slobodne radikale i pomaže kod regulisanja telesne težine.

Poboljšava rad srca, reguliše holesterol i krvni pritisak i poboljšava varenje hrane i rad sistema za varenje i obnavlja crijevnu floru. Podmlađuje organizam i usporava starenje.

Koristi se kod menstrualnih problema, problema sa žuči, jetrom, opstipacijom, artritisom… Preporučuje se sportistima kojima je potrebno više energije i fizičke izdržljivosti, ljudima kojima je potrebno pročišćavanje tela od toksina, teških metala, alkohola, pušenja i prekomerne upotrebe lekova, trudnicama koje imaju povećanu potrebu za proteinima i željezom, kao i anemičnim osobama zbog poboljšanja krvne slike.

Sve što je potrebno je da 1/2-3/4 kafene kašike Spiruline organic u prahu rastvorite jednom dnevno u čaši vode, ili cijeđenom soku.

Elle.rs