Lifestyle

S ovim naprednim vježbama brzo ćete oblikovati cijelo tijelo

Autor: Žene.ba
S ovim naprednim vježbama brzo ćete oblikovati cijelo tijelo

Sve žene znaju koliko je teško oblikovati kritične zone te izgledati besprijekorno u svakom trenutku. Upravo zbog toga, pronašli smo odlične napredne vježbe kojima ćete oblikovati trbuh, unutarnju stranu bedara, stražnjicu te ruke i ramena!

1. Jednonožno mrtvo dizanje

Ova vježba podignut će i oblikovati stražnjicu, te učvrstiti cijelu jezgru, odnosno trbušne mišiće i donji dio leđa. Svakako biste trebali napraviti po 10 ponavljanja sa svakom nogom i to u tri serije. Ono na što biste trebali pripaziti jest ravnoteža. Nogu koja je pod opterećenjem, odnosno nije u zraku, držite lagano pogrbljenu kako biste izbjegli ozljedu.

S ovim naprednim vježbama brzo ćete oblikovati cijelo tijelo (фото 1)

2. Bočni plank

Bočni plank tajno je oružje pomoću kojeg ćete stanjiti struk. Pritom najveći posao odrađuju bočni trbušni mišići koje je i inače najteže oblikovati, stoga je ova vježba idealna. Osim toga, rade i leđni mišići, koji su cijelo vrijeme u nastojanju da održe ravnotežu. Većina stručnjaka se slaže kako je upravo ova vježba bolja od običnog planka.

3. Sklekovi

Klasična vježba oblikovat će cijelo tijelo, sagorjeti velik broj kalorija, te učvrstiti prsne mišiće. Iako žene doslovno bježe od ove vježbe jer ih je strah da će dobiti previše mišića ili im je jednostavno sama vježba teška za izvoditi na početku. Međutim, upravo je ova vježba ona koja će vam oblikovati ne samo ruke, nego cijelo tijelo jer prilikom njezinog izvođenja rade i trbušni mišići, stražnjica i noge.

S ovim naprednim vježbama brzo ćete oblikovati cijelo tijelo (фото 2)

4. Plié

Baletni pokret oblikuje unutarnju stranu bedara i bočnu stranu stražnjice. Zapravo je riječ o vrlo jednostavnom pokretu koji osim što donosi maksimalne učinke, izgleda jako graciozno. Svi smo svjesni kako balerine imaju u potpunosti izdefinirana tijela, stoga preuzmite od njih ovaj jednostavan pokret kojim ćete oblikovati vaše noge.

5. Kardio intervali

Odaberi neku kardio vježbu, poput preskakanja užeta, trčanja na traci, vožnje bicikla te napravite intervalni trening s vježbama koje već poznajete i s kojima ćete pogoditi sve skupine mišića. Kada budete radili taj intervalni trening svakako svaku od tih vježbi napravite u 10 ponavljanja u kojima ćete tri minute vježbati umjerenim intenzitetom.

6. Triceps ekstenzija

Odlična vježba za jačanje ramena i tricepsa. Koristite lagane utege i napravite više od 25 ponavljanja kako biste postigli maksimalan učinak. Triceps je inače mišić koji se jako slabo i teško razvija kod žena, a upravo je to mišić zbog kojeg nam ruke neće izgledati "obješeno". Ovu vježbu nitko tijekom svoga treninga ne bi smio izbjegavati.

S ovim naprednim vježbama brzo ćete oblikovati cijelo tijelo (фото 3)

7. Most

Most je klasična vježba koja će oblikovati stražnjicu i bedra, te očuvati zdravlje leđa. Možete je raditi u nekoliko varijacija, ali ono što je najbitnije jest da je radite u skladu sa svojim mogućnostima. To znači ako ste na početku svoga susretanja s vježbanjem svakako radite most u kojem ćete podizati samo kukove i stražnjicu.

8. Stoj na ramenima

Vježbe koje vas okreću naopako odlične su za rješavanje celulita. Dobra je navika ovu vježbu raditi 5 minuta prije odlaska u krevet. Ovo je vježba koja se inače daje djeci da se radi jer osim što ima odličnog učinka na metabolizam, iznimno je zabavna i korisna.

Buro247.hr