Lifestyle

Vježbe za ruke koje možete raditi samo s bučicama

Autor: Žene.ba
Vježbe za ruke koje možete raditi samo s bučicama

Ruke su jedan od najproblematičnijih dijelova tijela.

Često su mlohave i zahtijevaju dugotrajan rad kako bi se postigao tonus mišića i zategnuta koža ruku.

Suprotno mišljenu da za lijepo oblikovane mišiće moramo izvoditi komplicirane vježbe koje zahtijevaju profesionalne sprave, u nastavku možete pronaći četiri jednostavne vježbe za ruke za koje su vam potrebne samo bučice.

ISTEZANJE RUKU U LAKTU

Istezanje ruke u laktu izvodi se tako da stopala raširimo u širini ramena, blago savijemo koljena i nagnemo se prema naprijed. Zatim, ruke prilijepimo uz tijelo i podignemo laktove. Iz početnog položaja istegnemo ruke, zadržimo jednu sekundu i opet ih u početni položaj. Tijekom izvedbe budite oprezni da je gornji dio ruke miran, a da se gibanje događa samo u donjem dijelu.

ODMAK RUKU U RAMENIMA

Ova vježba jača gornji dio ruku. Kao i kod prve vježbe, noge su nam u poziciji blago savijenih koljena, raširenih u širini ramena. Ruke držimo uz tijelo i napnemo trbušne mišiće te iz početnog položaja odmičemo ruke toliko visoko da s trupom tvore pravi kut. Zadržavamo ih u krajnjoj točki jednu sekundu i vraćamo u početni položaj. Bokove tijekom vježbe ne pomičemo.

SPUŠTANJE TERETA IZA GLAVE

Za početak ruke s teretom istegnite iznad glave te zatim spustite teret iza glave i vratite ga na početnu točku. Tijekom gibanja pripazite da vaši laktovi ostanu u početnoj poziciji. Laktovi se ne smiju pomaknuti prema van, a teret spuštajte nešto niže od pravog kuta.

PREGIB RUKU U LAKTOVIMA

Ova vježba opterećuje prednji dio ruke. Postavite se u početni položaj kao i u prve dvije vježbe te ruke blago odmaknite od tijela. Iz početnog položaja savijat ćete i istezati ruke. Tijekom vježbe pazite da su vam ruke cijelo vrijeme blago odmaknute od tijela, te da su  gibanja kontrolirana, piše Wall.

Žene.ba

Ovo su najljepše kombinacije

Ombre zidovi su novi hit u svijetu enterijera

Ljubav ne poznaje godine?

Svi pričaju o novoj romantičnoj komediji Anne Hathaway

Nije samo roditeljima teško

Kako stres roditelja utiče na djecu