Moda

Hedi Slimane nas zimskom kolekcijom za Celine približava ormarima naših majki

Autor: Žene.ba
Hedi Slimane nas zimskom kolekcijom za Celine približava ormarima naših majki

Otkako je Hedi Slimane preuzeo palicu kreativnog direktora modne kuće Celine, svaki njegov potez pod budnim je okom modne industrije, a zakleti obožavatelji “satrog” Celinea mikroskopski proučavaju svaki detalj novih kolekcija.

Hedi Slimane je modnoj publici u martu predstavio svoju drugu kolekciju za luksuznu parišku kuću Celine, a sada je kolekcija namijenjena sezoni jesen/zima 2019. dobila i svoju službenu kampanju. U kreiranju kolekcije za hladnu sezonu, Slimane je, naime, potegnuo u ponešto ženstvenijem smjeru.

Naravno, tek u natruhama jer kolekcijom i dalje dominira maskulini štih. Odjeća se oslanja na retro siluetu inspiriranu osamdesetim godinama, a kampanja koju je svojim objektivom fotografirao sam Hedi nosi dobro prepoznatljiv ton njegove estetike.

Većinom crno-bijele fotografije nadograđene su s tek pokojom fotografijom u boji, a odjeća prikazana na vizualima odiše nosivošću i prilagodljivošću različitim stilovima i prigodama. Klasična crna ženska odijela, karirani sakoi, kaputi ravnih krojeva, traperice visokog struka i nešto ležernije bluze čine okosnicu nove Celine kolekcije pa vjerujemo kako ima poprilično dobar potencijal da se nađe u mnogim ormarima.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=132&v=PlNixaPDG5E

Elle.hr