Moda

Kako to izgleda kad se francuski chic vrati u osamdesete?

Autor: Žene.ba
Kako to izgleda kad se francuski chic vrati u osamdesete?

Čudan je ritam modnoga svijeta. Dok se mi kuhamo na plus 30 i ljetna su sniženja na samom kraju, u trgovine su već počele pristizati jesenske i pre-fall kolekcije. Dok mi tek otkrivamo što ćemo nositi s prvim hladnijim danima, dizajneri su već korak ispred – trenutno se predstavljaju kolekcije za sljedeću godinu! Resort kolekcije slične su pre-fall sezoni, dolaze nakon jesensko/zimskih, a prethode proljetnima. To su one koje će prve dolaziti u dućane nakon jesensko-zimskih rasprodaja.

Iako manje razvikane jer se (većinom) ne prikazuju putem modnih revija, najčešće su prepune nosivih komada te se prodaju i bolje od “glavnih” kolekcija. Isprva namijenjene jetsetterima koji bi početkom godine letjeli u tople krajeve i resorte (odatle ime), s vremenom su se ove kolekcije odvojile od početne namjene, te jednostavno predstavljaju prijelaz između zime i proljeća – kako u dućane dolaze u hladnim danima, dovoljno su tople, a ujedno predstavljaju nove ideje koje će se dalje razvijati u proljetno/ljetnim kolekcijama.

Ako nas još pratite i niste se izgubili u labirintu modnih sezona, te ste kao istinska trendseterica već apsolvirale jesensko/zimske trendove, sigurno vas onda zanima što će se nositi sljedeće godine. Ako ste fan Isabel Marant – čini se da ćete se morati vratiti u 80-e! Naime, Resort kolekcija ovoga brenda obiluje 80s modnim hitovima!

Isprani traper? Check!

Sakoi, veste i bluze naglašenih ramena? Check!

Nabrane metalik i bijele čizmice? I odgovor na to pitanje glasi potvrdno!

Isabel, naravno, zna inspiraciju prošlim dekadama učiniti tako poželjnom i up-to-date, što je uostalom jedan od njezinih glavnih aduta.
Jedva čekamo isprobati 80s revival na način Isabel Marant – dok čekamo da ova kolekcija dođe u dućane, skoknut ćemo do najbližeg second hand dućana i probati pronaći slične komade koje ćemo nositi već ove jeseni!

Elle.hr