Zvijezda u usponu

Sabrina Carpenter: Izdvojili smo najbolje outfite nove princeze pop muzike

Autor: Žene.ba
Sabrina Carpenter: Izdvojili smo najbolje outfite nove princeze pop muzike
Foto: Ilustracija

Sabrina Carpenter, 24-godišnjakinja koja je protekle godine zapaženo zagrijavala publiku prije Taylor Swift na turneji Eras, nastupala na Coachelli te bila u centru medijske pažnje zbog veze s glumcem Barryjem Keoghanom, zapravo nije potpuno nova pojava na muzičkoj sceni. Nedavno je objavila pjesmu "Espresso" koja je postala veliki hit ovog ljeta, ali Carpenter već ima bogato iskustvo i prisutnost u muzičkom svijetu.

Rođena 11. maja 1999. u Quakertownu, Pennsylvanija, Sabrina Carpenter već je od rane dobi pokazivala svoju strast prema muzici. S deset godina, počela je objavljivati YouTube videe na kojima je izvodila obrade pjesama Christine Aguilere i Adele. Njezin otac podržao ju je u tome te joj je čak izgradio studio za snimanje kako bi mogla razvijati svoj muzički talent.

Već tada, Sabrina je pokazivala izuzetan potencijal, a to je potvrđeno kada je osvojila treće mjesto na pjevačkom takmičenju "The Next Miley Cyrus Project" održanom 2009. godine. Takmičenje je bilo vođeno od strane same Miley Cyrus, što je dodatno naglasilo važnost i vrijednost Sabrininog talenta.

Modna ikona generacije Z

Odlika po kojoj se također izdvaja je i njezin svestrani modni stil. Od odvažnih svjetlucavih outfita do chic elegancije na prvoj Met Gali 2022. (na kojoj je nosila masivnu zlaćanu haljinu kuće Paco Rabanne), njena garderoba je definitivno jedna od onih o kojoj sanjaju pripadnici generacije Z. Izdvojili smo neke od nezaboravnih outfita koje je Sabrina u posljednje vrijeme nosila, od onih s crvenog tepiha do onih svakodnevnih.

View this post on Instagram

A post shared by Rabanne (@rabanne)