Bivši učesnik MasterChefa donosi recept za sočne meksičke tortilje koje ćete obožavati!

Ove meksičke tortilje s piletinom i povrćem jednostavne su za pripremu, a donose pravu eksploziju okusa koja će vašim nepcima donijeti vrući dašak Meksika.
Uz samo nekoliko sastojaka, pripremit ćete jelo koje je toliko sočno i ukusno da ćete poželjeti još jedan zalogaj.
Ako vam to nije dovoljno, Petar Marić, bivši učesnik MasterChefa koji je nakon izazovnog stres testa napustio kuhinju, sada donosi svoju verziju omiljenog recepta za brze i sočne tortilje, samo s drugačijim sastojcima. Vrijedi probati!
@mrcpetar Danas spremamo predobre zapečene tortilje sa puno povrća, mljevenog mesa i sira… 😍 Meni je ovaj recept već jako dugo spremljen i sad mi je žao što sam tako dugo čekao… 🥲 Recept: @@Marija Mazalin##Tortilje##ZapeceneTortilje##Recepti##UkusniRecepti##Sir##MljevenoMeso##Rucak##Vecera##Balkan##Hrvatska##Srbija##Bosna##Fyp##Viralvideo##ForYouPage ♬ Alo Alo - Senidah
Nema pravila, samo uživajte!
Meksičke tortilje idealne su za kreativne večere jer možete kombinovati sastojke prema vlastitoj želji. U ovom receptu, piletinu smo spojili s paprikom, lukom, kukuruzom i grahom, ali slobodno eksperimentirajte s povrćem koje volite.
Dodajte malo avokada i paradajza za svježinu i uživajte u svakom zalogaju.
Tortilje iz rerne – Savršeno zapečene i hrskave!
Najbolji trik za meksičke tortilje? Zapeći ih u rerni. Tortilje će dobiti hrskave krajeve, a kombinacija sira i kiselog vrhnja stvorit će kremasti preliv koji će upotpuniti cijeli doživljaj. Zamislite samo onu savršeno zlatnu boju koja će vam zamamiti čula!
Recept za zapečene meksičke tortilje s piletinom i povrćem
Sastojci za 6 osoba:
- 12 gotovih tortilja
- 500 g pilećih prsa, narezana na kockice
- 3 kašike ulja
- 1 crveni luk, narezan na trakice
- 1 paprika, narezana na trakice
- 1 konzerva crvenog graha
- 1 konzerva kukuruza šećerca
- 1 paradajz, narezan na komadiće
- 1 kašika chilija u prahu
- 1 kašika fajitas začina
- So, biber
Za preliv:
- 1 čaša kiselog vrhnja
- 200 g naribanog sira
Za serviranje:
- Zelena salata
- Mljevena crvena paprika
Priprema:
1. Piletinu pospite fajitas začinom i ostavite da odstoji nekoliko minuta. Na zagrijanom ulju pržite piletinu dok ne dobije lijepu zlatnu koricu.
2. Dodajte povrće i pustite da se kuha 10 minuta. Dodajte chili i so po ukusu, te još pet minuta kuhajte na laganoj vatri.
3. U vatrostalnu posudu stavite tortilje, napunite ih filom, naribanim sirom i smjesom kiselog vrhnja.
4. Premažite tortilje smjesom vrhnja i sira te zapecite u rerni na 220°C oko 15 minuta.
5. Poslužite uz zelenu salatu i malo mljevene crvene paprike.
Ove sočne tortilje donose Meksiko ravno na vaš stol, bez potrebe za dugim kuhanjem! Idealne su za one dane kad želite nešto brzo, a opet potpuno zadovoljavajuće.