brza priprema
Kralj turskih pita: Lahmacun - savršenstvo začina i mesa u svakom zalogaju
Lahmacun je prava poslastica za sve gurmane.
Ova turska pita, poznata i kao "turska pizza", spaja sočno meso, začine i tanko tijesto u savršenoj ravnoteži.
Sastojci
Tijesto:
- 250 g brašna
- 150 ml tople vode
- 7 g suhog kvasca
- 1 kašika maslinovog ulja
- Sol, šećer

Smjesa:
- 200 g mljevene govedine ili janjetine
- 1 crveni luk
- 2 paradajza
- 1 kašika mljevene crvene paprike
- 1/2 kašike kumina, čilija
- Sol, biber

Priprema
1. Pomiješajte brašno, kvasac, sol i šećer. Dodajte vodu i maslinovo ulje te zamijesite tijesto. Ostavite da odstoji 45 minuta.
2. Pirjajte luk, paradajz i začine u maslinovom ulju. Dodajte mljeveno meso i pržite dok ne postane smeđe. Začinite solju i biberom.
3. Razvaljajte tijesto u krugove, rasporedite smjesu i pecite na 220°C 7-10 minuta dok ne postane hrskavo. Dodajte na kraju i limun za dodatno bogastvo okusa!
Uživajte u ovom turskom specijalitetu koji kombinira jednostavnost i bogatstvo okusa!
grad u najboljim izdanjima
Outfiti Sarajeva ove zime: Kada hladnoća postane modna inspiracija
Od Jackie do Michelle
Elegancija kroz stoljeća: Najljepše vjenčanice iz Bijele kuće
savjeti za mame