Krofne s malinama i čokoladnom glazurom: Slatki raj u svakom zalogaju!
Zamislite savršen trenutak – miris svježe pečenih krofni koji ispunjava kuhinju, dok se bogata čokoladna glazura polako topi na jeziku, a svježe maline dodaju dašak kiselkastog osvježenja.
Svaka krofna je istinski doživljaj i kombinacija topline, teksture i okusa koji se ne zaboravljaju. Tamna čokolada se spaja s sočnim malinama, stvarajući harmoniju koja je savršen odgovor na svaki trenutak kad vam treba nešto jednostavno.

Sastojci
Za tijesto:
- 250 ml mlijeka
- 50 g maslaca
- 2 jaja
- 450 g glatkog brašna
- 7 g suhog kvasca
- 50 g šećera
- Manji omjer soli

Za preliv:
- 150 g tamne čokolade (min. 70%)
- 100 ml slatkog vrhnja
- Svježe (ili smrznute) maline za ukras
Priprema
Zagrijte mlijeko i otopite maslac u njemu, a zatim umutite s jajima. Dodajte brašno, kvasac, šećer i so, pa mijesite dok ne dobijete podatno tijesto. Ostavite da se diže oko sat vremena. Nakon što se tijesto udvostruči, razvaljajte ga, izrežite krugove i pržite na srednje jakoj vatri dok ne postanu zlatno smeđi.

Za preliv zagrijte slatko vrhnje, prelijevajte preko izlomljene tamne čokolade i miješajte dok ne dobijete glatku, sjajnu smjesu. Prelijte krofne glazurom i ukrasite svježim malinama.
Za potpuni užitak, uz ovaj savršeni desert pripremite šoljicu
kafe – trenutak koji ste zaslužili!