Bez pečenja

Ovaj brzi dvoslojni kolač gotov je za pet minuta

Autor: Žene.ba
Ovaj brzi dvoslojni kolač gotov je za pet minuta
Foto: Ilustracija

Visoke temperature nas obično udaljavaju od kuhanja ručka, a priprema poslastica nam nije ni na kraj pameti. Rješenje su kolači gotovi za nekoliko minuta, koji se samo moraju dobro ohladiti.

Danas vam donosimo recept za jedan pravi klasik – pločice od kikiriki maslaca i debelog sloja čokolade. Priprema ove poslastice traje manje od 10 minuta, a rerni se ne morate ni približiti.

Sastojci

  • kikiriki maslac 375 g
  • kokosovo brašno 150 g
  • šećer u prahu 30 g
  • ekstrakt vanilije 1 žličica
  • kokosovo ulje 2 žlica
  • krupna sol 1 žličica
  • so 1 prstohvat
  • čokolada 350 g

Priprema

Četvrtastu posudu (20×20 cm) prekrijte papirom za pečenje.

U manjoj zdjeli pomiješajte maslac od kikirikija, kokosovo brašno, šećer u prahu, vaniliju i prstohvat soli. Izmiješajte i prebacite u kalup, a zatim zagladite.

Čokoladu otopite s kokosovim uljem u mikrovalnoj pećnici, u intervalima od 30 sekundi.

Prelijte čokoladu preko smjese od kikiriki maslaca, pospi krupnom soli i stavite u frižider na barem dva sata.

Poslužite ohlađeno i uživajte!