Brzo i zdravo

Ovaj desert će vas osvježiti, a spreman je za manje od pet minuta

Autor: Žene.ba
Ovaj desert će vas osvježiti, a spreman je za manje od pet minuta
Foto: Ilustracija

Ako tražite brz i zdrav način da se osvježite tokom vrućih ljetnih dana, rendano zamrznuto voće je savršena opcija. Ova jednostavna poslastica ne samo da pruža instant osvježenje, već je i odličan način da iskoristite voće koje vam se možda čini zrelo i previše brzo. 

Priprema

1. Odabir voća: Najbolji izbor za rendano voće su sočne i zrele breskve, ali možete koristiti i druge vrste voća kao što su lubenica, dinja, marelica, pa čak i mango. Važno je da voće bude zrelo i slatko kako bi rezultat bio što ukusniji.

2. Priprema voća: Operite voće temeljito i osušite ga. Ako koristite breskve ili drugo krupnije voće, prepolovite ih i uklonite košpice.

3. Zamrzavanje: Stavite pripremljeno voće u zamrzivač i ostavite ga da se potpuno smrzne. To može potrajati nekoliko sati ili preko noći, ovisno o vrsti i veličini voća.

4. Rendanje: Kad je voće potpuno smrzlo, izvadite ga iz zamrzivača i narendajte ga na sitnoj ribeži ili u procesoru hrane. Rezultat će biti fini, sladoledni izgled i tekstura.

5. Uživanje: Ribano voće najbolje je konzumirati odmah dok je još hladno i ledeno. Možete ga poslužiti kao samostalan desert ili dodati kao preljev na druge deserte, poput sladoleda ili biskvitnog kolača.

Dodatni savjet

Slatkoća: Ako je voće koje koristite manje zrelo i nije dovoljno slatko, možete mu dodati malo javorovog sirupa ili meda.

Začini i dodaci: Eksperimentišite s dodacima kao što su prstohvat soli, vanilija, listići mente, bosiljka ili čak maslinovo ulje kako biste poboljšali okus.

Kombinacije

Kao preljev: Na vrhu klasičnog sladoleda od vanilije ili drugog deserta.

U koktelima: Dodajte ga na vrh gustih koktela za dodatno osvježenje i teksturu.

Sa slatkim vrhnjem: Istucite malo slatkog vrhnja, ohladite ga, a zatim prelijte narendanim voćem i dodajte malo pistacija za složeniji desert.

Inspiracija

Blogerica Carolina Gelen, poznata po svojim jednostavnim i kreativnim receptima, preporučuje upotrebu narendanog smrznutog voća kao brzog i ukusan dodatak slatkom vrhnju. Tako možete pripremiti desert koji je i ukusan u samo nekoliko minuta.