Zdrava alternativa

Ovaj recept za bezglutenske palačinke je pun pogodak

Autor: Žene.ba
Ovaj recept za bezglutenske palačinke je pun pogodak
Foto: Ilustracija

Palačinke su jedan od onih univerzalnih jela koje nikada ne izlazi iz mode. Međutim, za one koji se suočavaju s intolerancijom na gluten ili jednostavno žele smanjiti unos glutena u svojoj prehrani, klasični recepti mogu biti izazovni. Srećom, s ovim receptom za bezglutenske palačinke, možete uživati u omiljenom doručku ili desertu bez brige o negativnim reakcijama.

Ove bezglutenske palačinke su mekane, pahuljaste i ukusne kao i njihove klasične kolege. Osim što su bezglutenske, također su i jednostavne za pripremu, što ih čini idealnim izborom za brz i zadovoljavajući obrok u bilo koje doba dana.

Sastojci

  • 2 jaja
  • 1 zrela banana
  • prstohvat cimeta u prahu

Broj palačinki koje možete napraviti prema ovom receptu varirat će ovisno o tome koliko je svaka palačinka velika. Od ove količine sastojaka možete napraviti otprilike četiri do šest palačinki srednje veličine.

Priprema

U posudi gnječite zrelu bananu viljuškom dok ne dobijete glatku teksturu bez grudica. Zatim u zdjelu dodajte jaja i dobro umutite s bananom dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Smjesi možete dodati i prstohvat cimeta u prahu pa promiješati. Zagrijte tavu na srednje jakoj temperaturi i nakapajte malo ulja ili maslaca. Smjesu izlijte u zagrijanu tavu i pustite da se rasporedi u krug željene veličine. Svaku palačinku pecite oko 1-2 minute sa svake strane dok ne porumeni.

Palačinke poslužite tople i ostavite ih za kasnije kako biste ih spojili nekim od svojih omiljenih namirnica poput svježeg voća ili meda. No, ako volite kombinaciju slatkog i slanog, možete ih napraviti i sa sirom ili šunkom.