Uz malo truda i u kratkom vremenu kod kuće možemo pripremiti ukusan obrok od uobičajnih namirnica, ali na kreativniji način. Takav je slučaj s ovom punjenom piletinom, koja se sastoji od piletine sa špinatom i mozzarellom.
Sastojci
- 2 veća pileća filea
- 1 kašika maslinovog ulja
- 30 g svježeg špinata, nasjeckanog na sitno
- 50 g krem sira
- 75 g cheddar sira, naribanog
- 75 g mozzarelle, naribane
- 1 kašikica slatke začinske paprike
- So, biber
- špinat
Priprema
Zagrijte rernu na 200 stepeni, a na protvan stavite papir za pečenje.
Pileća prsa prelijte maslinovim uljem. Svako prsa razrežite po tanjoj strani, tako da napravite otvor koji možete napuniti.
U posudi pomiješajte nasjeckani špinat, kremasti sir, i gaudu i mozzarellu. Viljuškom ovom smjesom napunite pileća prsa.
Meso potom začinite paprikom, soli i biberom pa stavite na papir za pečenje i stavite u rernu. Pecite 20-30 minuta.
Servirajte uz povrće na žaru ili jednostavnu zelenu salatu.