Donosimo recept

Piletina punjena špinatom je naša preporuka za ručak

Autor: Žene.ba
Piletina punjena špinatom je naša preporuka za ručak
Foto: Ilustracija

Uz malo truda i u kratkom vremenu kod kuće možemo pripremiti ukusan obrok od uobičajnih namirnica, ali na kreativniji način. Takav je slučaj s ovom punjenom piletinom, koja se sastoji od piletine sa špinatom i mozzarellom.

Sastojci

  • 2 veća pileća filea
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 30 g svježeg špinata, nasjeckanog na sitno
  • 50 g krem sira
  • 75 g cheddar sira, naribanog
  • 75 g mozzarelle, naribane
  • 1 kašikica slatke začinske paprike
  • So, biber
  • špinat

Priprema

Zagrijte rernu na 200 stepeni, a na protvan stavite papir za pečenje.

Pileća prsa prelijte maslinovim uljem. Svako prsa razrežite po tanjoj strani, tako da napravite otvor koji možete napuniti.

U posudi pomiješajte nasjeckani špinat, kremasti sir, i gaudu i mozzarellu. Viljuškom ovom smjesom napunite pileća prsa.

Meso potom začinite paprikom, soli i biberom pa stavite na papir za pečenje i stavite u rernu. Pecite 20-30 minuta.

Servirajte uz povrće na žaru ili jednostavnu zelenu salatu.