Za sve koji traže brz, ali ukusan obrok, ovo je recept koji ne smijete propustiti. Minimalan broj sastojaka potreban je da biste stvorili fantastičan okus koji će zadovoljiti sva nepca.
Sastojci
- 1 kg mljevenog mesa
- 230 g naribane mozzarelle
- 45 g naribanog parmezana
- 1 jaje
- 250 g umaka od paradjza
- 230 g naribane mozzarelle za posip
- svježi bosiljak ili peršun za posluživanje
Priprema
Zagrijte rernu na 200°C. U velikoj zdjeli pomiješajte mljeveno meso, mozzarellu, parmezan i jaje. Pleh premažite uljem ili stavite na njega papir za pečenje. Zagrabite veliku kašiku smjese, oblikujte u kuglice i posložite u posudu za pečenje, pa pecite 15-20 minuta. Izvadite iz rerne, prelijte umakom od paradjza i posipajte mozzarellom. Pecite dodatnih 5-10 minuta dok se sir ne otopi. Prije posluživanja ćuftice pospite peršunom ili bosiljkom.
Najbolje od najboljih
FOTO Women in Adria dodijelila nagrade najuspješnijim poduzetnicama
Ruska narodna medicina
'Eliksir vječne mladosti': Svako jutro 20 godina mlađi
otvoreno o pjevačici