Ovaj recept bit će dovoljan za četiri osobe, a sama priprema traje oko 15 minuta. Ovaj lagani obrok odličan je za velike vrućine, kakve vladaju ovih dana.
Sastojci
- 6 jaja
- svježa crvena paprika
- 3-4 paradajz (ili cherry paradajz)
- svježi bosiljak
- svježi peršun
- 5-6 većih šampinjona
- maslinovo ulje
- sol
- mljeveni biber
Priprema
Papriku očistite, paradjz ispecite i ogulite im kožicu, uklonite sjemenke i narežite na kockice. Šampinjone narežite na kriškice. Razmutite jaja te kratko dinstajte paradjz, papriku i šampinjone na zagrijanom ulju pa začinite s peršunom i bosiljkom. Neka sve malo omekša. Prelijte razmućenim jajima i pustite da se omlet zapeče.
grad u najboljim izdanjima
Outfiti Sarajeva ove zime: Kada hladnoća postane modna inspiracija
Nesvakidašnje zaruke
Ko je Aida Čičkušić, žena koja je osvojila Damira Džumhura?
savjeti za mame