
Ljeto ima svoj jezik i on se najljepše govori kroz sezonsko voće.
U trenutku kad breskve dosegnu svoj mirisni vrhunac, vrijeme je za desert koji slavi njihovu punu zrelost i baršunastu slatkoću. Blanširane breskve s kremom i želeom od istih plodova je sve što vam treba.
View this post on Instagram
Sastojci:
- 4 breskve
- istovi breskve
- ekstrakt ili štapić vanilije
- 1 vrećica želatine
- mascarpone sir
- slatko vrhnje
- šećer i voda
Priprema
Recept je jednostavan, a rezultat – zavodljiv poput sunčanog podneva na terasi. Četiri zrele breskve lagano zasijecite i kratko blanširajte, tek toliko da se kožica bez otpora povuče. Umjesto da je bacite, tu nježnu koru pretvorite u aromatični sirup – kuhajte je sa šećerom, vodom i daškom vanilije dok ne dobijete zlatnu smjesu mirisa i okusa.
Tim sirupom obavezno prelijte narezane breskve, a ostatak pretočite u žele uz pomoć želatine. Jer u ovom desertu, ništa se ne baca – sve se pretvara u čisto ljetno zadovoljstvo.
View this post on Instagram
Prava magija dolazi u završnici – u šlagu od listova breskve. Da, dobro ste pročitali. Listovi, zajedno sa slatkim vrhnjem, daju jedinstvenu aromu koja se sjajno slaže s mascarpone sirom. Rezultat? Lagana, svilena krema koja zaokružuje desert u tri sloja: marinirane breskve, žele i mirisni krem-šlag.
Servira se ohlađeno u staklenim čašama ili na bijelom tanjiru, uz pokoji listić mente i čašu dobro rashlađenog prosecca. Ljeto je već stiglo, a ovaj desert to slavi svakim zalogajem. Uvjerite se još danas!