baklava
Recept s potpisom Orijenta
Dubai baklava: Bajramska poslastica na moderan način
Međutim, ako ove godine želite unijeti dašak luksuza i isprobati nešto novo, predstavljamo vam Dubai baklavu – savremenu verziju omiljenog deserta, obogaćenu pistacijama i bijelom čokoladom.
Ova kombinacija donosi sklad između bogatog orij...
Zlatni recept
Turski chef otkriva recept za sočnu baklavu s pistacijama i sladoledom od vanilije
Uz savršeno ravnotežu hrskavih slojeva baklave, bogatih pistacija i kremastog sladoleda, ovaj desert nas vraća u prošlost, ali s modernim dodirom.
Sastojci
Za baklavu:
500 g tankih kora za baklavu (filo tijesto)
200 g pistacija (olju...
zaboravite na klasičnu baklavu
Bajram nam stiže: Dočekajte goste uz baklavu s malinama i orasima
Ova baklava je jednostavna za pripremu, ali rezultat je spektakularan!
Sastojci
Za agdu
4 čaše vode (mjerica od jogurta)
3 čaše šećera
Sok od jednog limuna
1 vanilin šećer
½ kašike meda
Za baklavu
500 g tankih kora za pitu/ba...
brzi recept
Slatki užitak za tren: Brza baklava s pistacijama
Sastojci:
400 g kora za savijače150 g maslaca200 g šećera300 ml vodePola limuna100 g neslanih pistacija (oljuštenih)
Priprema:
U posudu stavite šećer, vodu i limun narezan na tanke ploške, pa polako zagrijavajte. Nakon što proključa, k...
za istinske gurmane
Baklava s čokoladom: Klasični arapski specijalitet u novom ruhu
Spoj klasičnog okusa orašastih plodova i slatkog sirupa s bogatom čokoladom donosi nevjerovatan doživljaj za nepce.
Ako želite sami uživati u ovom slatkom užitku, evo jednostavnog recepta za pripremu baklave s čokoladom koja će vas oduševi...
imamo recept!
Pistacije, orasi i čokolada: Tradicionalna baklava s potpuno novom dimenzijom okusa!
Ovaj recept, iako se temelji na klasičnoj pripremi, donosi sve ono što volimo, uz preokret koji će iznenaditi i najzahtjevnije gurmane.
Sastojci:
500 g jufke
300 g mljevenih pistacija
200 g mljevenih oraha
100 g crne čokolade za kuha...
Bajramska poslastica
Donosimo vam recept za baklavu
Sastojci
500 g tankog tijesta za baklavu
500 g očišćenih i samljevenih oraha
250 g maslaca
Agda
1 l vode
500 g šećera
1 limun
Priprema
Otopite maslac. Dno posude za pečenje namažite maslacem pa stavite prvu koru, premažite...