tradicionalno jelo
bosanska kuhinja
Miris doma iz rerne: Sogan dolma koja spaja tradiciju i kreativnost
Sogan dolma je naziv za punjeno povrće koje se sprema u rerni ili na šporetu. Iako potiče iz Turske, kod nas je postalo pravo domaće jelo.
Tradicionalno se puni mljevenim mesom i rižom, ali svaka porodica ima svoju verziju.
Priprema ovog...
Video
Nezira Muhović razvlači jufke kao profesionalac: Recept za pitu koja se topi u ustima!
Karijeru je započela kao makeup artist, istražujući svoje talente u svijetu ljepote i mode. Danas, sa više od pola miliona pratilaca, Nezira je postala ikona na društvenim mrežama, ali njen uticaj ne prestaje tu.
Sa stilom i svestranostima...
video
Recept za tradicionalno bosansko jelo: Da li znate šta je potkriža?
Za ovo tradicionalno, ukusno jelo potrebni sastojci su:
jedna domaća pogača (po mogućnosti stara dan ili dva),
300 gr junetine bez kosti, 200-300 gr suhog mesa, može i sa kostima. Ako je domaće, tim bolje,
dvije glavice crvenog luka,...