Dom koji dokazuje da ružičasta boja nije rezervirana samo za dječju sobu

Dobro je poznato da boje imaju važnu ulogu u stvaranju atmosfere i kreiranju doživljaja pri uređenju interijera. Tako se primjerice, iz palete boja neke biraju namjenski i kao takve smatraju rezerviranima isključivo za primjerice, dječju sobu. Ružičasta je definitivno jedna od njih i mnogi roditelji odabiru ju za bojanje zidova u sobici za mališane. No, divna rezidencija u američkom New Jerseyju uvjerila nas je u suprotno. Naime, mladi bračni par po zanimanju je daleko od industrije dizajna interijera.

Međutim, ljubav i strast koju dijele prema lijepom rezultirala je domom koji izgleda poput onoga kojeg su osmislili top dizajneri. Ružičasta boja suptilno se proteže kroz cijeli stan, a do izražaja dolazi u pojedinim prostorijama i savršeno je dozirana. Ako tražite inspiraciju za proljetni make over doma, možda se krije na ovom divnom Instagram profilu.

PROLJETNA INSPIRACIJA: RUŽIČASTA BOJA

Carla Irwin sa svojim je partnerom uložila maštu i kreativnost kako bi svoj prvi zajednički dom pretvorila u onaj iz snova. Ružičasta boja može biti nježna, energična i intenzivna, stoga ju je potrebno dozirati u domu što je u Carla u svom životnom prostoru i postigla. Pažnju su nam odmah privukla ulazna vrata rezidencije koja ni više ni manje  krasi nježna pink nijansa. Ona su ujedno i highlight eksterijera jer je ne moguće u prolazu ne zamijetiti kuću s upečatljivim ulaznim vratima.

DOZIRANJE KROZ DETALJE

Ako ste u potrazi za inspiracijom ili jednostavno želite unijeti malo boje u dom, nekoliko ideja pronašli smo u interijeru s ružičastim detaljima. Statement fotelja u roza boji idealan je ‘upgrade’ za dnevni boravak, ali potrebno ju je uskladiti s ostalim tonovima osim ako vam je cilj postići eklektičnu energiju u prostoru.

Carlina kuhinja izgleda bajkovito, a umjesto tapeta i boja za zidove, ružičaste zastore ukomponirala je s drvenim panelima koji sežu do polovine bočnih zidova. Kako bi spavaća soba bila oaza mira i spokoja, jarke boje pametnije je izbjegavati. U ovom domu naglasak je na krevetnini i ukrasnim jastucima u pink tonovima dok ostatak interijera prevladavaju neutralne, umirujuće nijanse.

RADNI KUTAK U DOMU

Danas je sve popularnije u domu imati radni kutak ili ured, ako vam posao dozvoljava rad od kuće. Kako bi taj dio prostora bio harmoničan i poticao na kreativnost i efektivnost, ne pretjerujte s detaljima koji bi vam mogli odvlačiti pažnju. Jedan kvadrat Carlinog doma posvećen je upravo njemu. Pisaći stol i ružičasta radna stolica s nekoliko artističkih detalja ovaj minimalistički kutak podižu na profinjenu razinu.

U posljednjih nekoliko godina, svi žele jedan kutak za čitanje – reading nook pogotovo u domovima s nekoliko kvadrata više. Kvalitetno iskorišten prostor ne zahtijeva previše ulaganja, udobna fotelja za čitanje, jastuk i nekoliko knjiga dovoljni su da kreirate svoj prostor za provođenje slobodnog vremena uz omiljene naslove. Ružičasta boja idealna je za proljeće i ljeto jer unosi svježinu, ali jednako tako izvrstan je izbor za zimske mjesece kada je domu ionako potrebno vedrine.

Journal.hr