Zašto je potrebno izvoditi skincare rutinu na cijelom tijelu?

Lica tretiramo koktelom seruma, maski i krema, ali često zaboravljamo da je njega ostatka kože tijela jednako važna kao i njega kože lica.

Naše ruke, dekolte, ramena i leđa s vremenom gube na čvrstoći i dobivaju vidljive posljedice uzrokovane stresom i vanjskim čimbenicima.S obzirom na stupanj onečišćenja okoliša i UV zraka kojima su izložene naše ruke, vrat i ramena, oni vjerojatno zahtijevaju jednako količinu njege i pažnje kao i naše lice, ako ne i više.

Često se kaže da se prava dob žena vidi upravo na vratu kojeg žene često zaboravljaju tijekom svoje skincare rutine.

woman in white bathtub holding clear drinking glass

Sva sredstva za čišćenje, maske i serumi koje nanosimo na lice, također, je potrebno nanijeti i na dekolte, a ostatak tijela zahtjeva vlastitu skincare rutinu.

Općenito govoreći, zatvorene pore glavni su problem kože na leđima i ramenima. Zbog veće koncentracije lojnih žlijezda i stalnog nošenja torbi koje iritiraju kožu, na njima se često pojavljuju nepravilnosti poput prištića i akni.

U međuvremenu, ruke i vrat često su izloženi suncu pa im je potrebna ispravna zaštitu  od sunca. Vaše ruke, baš kao i ostatak kože, postupno gube kolagen pa koža može ostati oslabljena i pomalo ispuhana. U rukama se taj gubitak volumena pokazuje s vidljivijim tetivama ili venama.

Dnevni SPF je obavezan, a povremeno možete napraviti i piling kako bi uklonili mrtve stanice i kako bi se riješili mrlja uzrokovanih suncem. Da biste zaštitili ruke, u torbici uvijek imajte kremu koja sadrži SPF faktor, a prije spavanja nanesite noćnu kremu.

Najčešće pritužbe ljudi obično su oštećenje sunca ili promjena pigmentacije na dekolteu te sitne bore ili opuštena koža vrata. Preporučuje se da svoj vrat tretirate istim vitaminom C, retinolom i SPF faktorom kao i svoje lice jer prevencija je bolja od lijeka.

white ceramic bathtub

Naravno, ne morate kupovati kreme namijenjene posebno za vrat, ali najbolje je okrenuti se vratu i prsima bez obzira na lice. Uz skupe serume koje već koristite , one dodatne dvije ili tri kapi novog proizvoda, za područje koje nije uvijek izloženo, mogu se ćiniti suvišnima, ali ulaganje sada znači da ćete u budućnosti vidjeti rezultate koje ste htjeli.

Počnite masirati njegu kože ispod okovratnika jer čete kasnije biti zahvalni sami sebi jer ste počeli na vrijeme.

woman in hot tubWall.hr