U razigranim bojama

Estetika ovog stana će vas oduševiti i inspirisati

Autor: Žene.ba
Estetika ovog stana će vas oduševiti i inspirisati
Foto: Instagram

Veseli tonovi, intrigantni oblici i vintage akcenti ponovno su u trendu, a osvjetljenje igra ključnu ulogu u stvaranju ugodne atmosfere u prostoru, ali kako ih najbolje kombinovati? 

Uređenje doma može biti izazovno, ali važno je imati jasnu viziju i kreativne ideje. Nedavno smo otkrili stan koji savršeno oslikava udobnost i šarm, predstavljajući pravi primjer ugodnog ambijenta i to u samo 67 kvadrata.

Ovaj stan je prepun zanimljivih umjetničkih detalja, keramičkih ukrasa i nekonvencionalnih svjetala  koji se sjajno stapaju s mekim linijama, neutralnim zemljanim tonovima i živopisnim akcentima. Blogerica Sabina redovno dijeli slike svog stana na svom Instagram profilu, očaravajući nas svojim uređenjem.

Poseban naglasak stavljen je na pažljivo odabrane detalje koji se sjajno uklapaju u cjelokupni ambijent. Sabina voli vintage komade namještaja i kul detalje koji donose novu dimenziju interijeru. U njenom domu, nježne nijanse stvaraju topao i nostalgičan osjećaj, obogaćujući moderan interijer. Ipak, kako bi izbjegla monotoniju bež estetike, Sabina je dodala pomno birane detalje koji donose savršen spoj prošlosti i savremenog dizajna, unoseći dašak vintage elegancije u svoj dom.

Zanimljivi detalji 

Detalji inspirisani prirodom obogaćuju prostor, naglašavajući povezanost s okolinom i stvarajući osjećaj ugode i svježine u prostoru. U ovom stanu, biljke koje se savršeno uklapaju s interijerom i vanjskim prostorom čine ga još ugodnijim, posebno s malenim balkonom koji nudi dodatnu povezanost s prirodom. Svjetlost je također ključna, a ovaj stan obiluje prirodnom svjetlošću te zanimljivim rasvjetnim rješenjima poput Zicoli vintage lampe i Georges stropne lampe, koje su istaknute kao centralne tačke.

Nadalje, naglašava se važnost intimne i romantične rasvjete poput stolnih lampi. Osim što stvaraju posebnu atmosferu, takvi detalji doprinose osjećaju elegancije i intimnosti u prostoru.

Umjetnička djela

Svaki element u ovom stanu iznosi svoju priču, ali posebno su istaknute slike koje krase zidove. Umjetnička djela dodaju jedinstveni šarm svakom kutku prostora. Njihova pažljivo odabrana kombinacija boja i dizajna savršeno se uklapa u cjelokupni ambijent i doprinosi ukupnom doživljaju prostora. Ukratko, ovaj stan predstavlja primjer doma u kojem bismo se s veseljem uselili.