George Clooney o svojoj najvećoj ljubavi!

“Moj agent me je nazvao i rekao mi: ‘Upoznao sam ženu koja dolazi u tvoju kuću, koju ćeš oženiti’ i to se zaista i dogodilo”, ispričao je nedavno glumac Džordž Kluni u emisiji Dejvida Letermana. Clooney upoznao je advokaticu Amal Alamudin 2013. kada ju je njihov zajednički prijatelj doveo u glumčevu kuću blizu jezera Como u Italiji.

 

Glumac, koji se proslavio ulogom ljekara Douga Rossa u seriji “E.R.” kada je prvi put sreo Amal nije bio siguran da li joj se sviđa, a u tom trenutku su bili prisutni i njegovi roditelji.

“Najsmješnija stvar je bila što su mi mama i tata bili u posjeti, pa su sve vrijeme bili s nama. Amal i ja smo samo pričali i tako smo proveli noć zajedno u razgovoru”, prisjetio se Clooney. Kaže da je dobio mail adresu od Amal jer je trebalo da mu pošalje slike njegovih roditelja koje je fotografisala u njegovoj vikendici. Nakon toga su počeli da se dopisuju.

“Nisam znao da li želi da izađe sa mnom. Mislio sam da smo samo prijatelji”, istakao je glumac. Nekoliko nedjelja kasnije Kluni i Amal su otišli na prvi sastanak u Londonu, a samo šest meseci kasnije glumac ju je zaprosio.

“Uradio sam sve te stvari koje je trebalo, pa i kleknuo na jedno koleno”, ispričao je. Glumac je prije prosidbe skuhao večeru, a vjerenički prsten s dijamantom od sedam karata i postoljem od platine je sam dizajnirao.

“Vječiti neženja”, kako su ga do tada nazivali, oženio se Amal u septembru 2014. u hotelu Aman Kanal Grande u Veneciji.

“Oženio sam se 1989. Nisam bio dobar u tome. Nakon razvoda sam shvatio da više nikad ne želim da se ženim”, ispričao je glumac. Sada često ističe da ne može biti srećniji svojim životom koji je potpuno drugačiji nego pije što je upoznao Amal.

24sata.hr