Lifestyle

10 vrsta povrća koje najviše pomažu u mršavljenju

Autor: Žene.ba
10 vrsta povrća koje najviše pomažu u mršavljenju

Konzumirate li povrće svaki dan, značajne promjene i ravniji trbuh primijetit ćete već za 7 dana. Povrće koje je krcato bjelančevinama, mineralima, vitaminima i vlaknima te je zato biti najjači saveznik u borbi protiv suvišnih kilograma. U nastavku doznajte protiv kojih to 10 vrsta povrća kilogrami nemaju šanse.

1. Čili papričica
Kanadska studija dokazala je da čili papričice ne pomažu samo u suzbijanju apetita već i povećavaju sposobnost tijela da sagorijeva masnoće.

2. Zelena paprika
Zelena paprika i srodno joj povrće pomaže u ubrzavanja metabolizma što može rezultirati znatno povećanim izgaranjem masnog tkiva s trbuha.

3. Luk
Sadrži malo kalorija zbog čega je ovo povrće idealno za one koji žele smršaviti. Za najbolji učinak konzumirajte ga sirovog. Ne brinite zbog mirisa luka jer postoji zaista efikasni načini koji suzbijaju zadah.

4. Svježi krastavci
Krastavci sadrže puno vode zbog čega su odlični za suzbijanje gladi. Kada osjetite neodoljivu želju za grickanjem uzmite par kriški svježeg krastavca i čašu vode. Osjećat ćete se siti, a pojest ćete vrlo malo kalorija. Uz to, sva tekućina koju ste unijeli s krastavcima i čašom vode pomoći će u ispiranju toksina iz tijela.

5. Mrkva
Ovo narančasto povrće čini idealnu sirovu grickalicu. Krcato je beta karotenom i vlaknima i vašem tijelu učinit ćete ogromnu uslugu konzumirajući sirovu mrkvu.

6. Bundeva
Obiluje vitaminom C i stoga puni energijom nakon čega se osjećate spremnijima za fizičku aktivnost. Pored bundeve ljenčarenje i nakupljanje kilograma nemaju šanse!

7. Rajčica
Obiluje vitaminom C i kalcijem. Kada se konzumiraju zajedno, ova dva elementa čine najbolje savezništvo u borbi protiv masnog tkiva na području trbuha.

8. Grahorice
Ispunit će vas vlaknima, bjelančevinama i, u nekim slučajevima, željezom. Najbolji način za konzumaciju grahorica je da ih dodate salati.

9. Zeleno lisnato povrće
Špinat, zelje i brokula također vas uspješno čine sitima. Ova hrana ne samo da vas opskrbljuje zdravimvlaknima koja pune želudac nego i esencijalnim vitaminima i mineralima.

10. Celer
Kao i svježi krastavci, i celer se najvećim dijelom sastoji od vode te sadrži zanemarivi broj kalorija. Ova kombinacija čini celer savršenom hranom želite li smršavjeti.

Zadovoljna.hr