Hrana koja osvježava i daje snagu je idealna za hladne mjesece koji nam predstoje. Pogledajte spisak namirnica koje su bogate vitaminima i antioskidansima.
Nar
Sjemenke nara su bogate polifenolima, biljnim hemikalijama koje se bore protiv upala. Pomiješajte sjemenke sa zobenim pahuljicama za ukusan i zdrav obrok.
Prokuli
Skinite s njih zadnji sloj lišća, presijecite ih na pola, prelijte maslinovim uljem i začinite sa malo morske soli. Stavite ih u tepsiju i pecite na 180 stepeni dok ne poprime lagano zlatnu boju. Odličan su izvor antioskidanasa.
Kivi
Jedan kivi sadrži oko 100 miligrama čuvara imuniteta, vitamina C. Dodajte kriške kivija u salatu sa spanaćem.
Cvekla
Omotajte cveklu u foliju i pecite na 180 stupnjeva u rerni dok se ne skuha. Isijecite je i ubacite u salatu od blitve i izmrvljenog kozjeg sira. Dodajte malo maslinovog ulja.
Grejp
Grejp sadrži flavanone, vrstu antioksidanta za koje se pokazalo da sprječavaju širenje ćelija zaraženih rakom. Uključite ih u voćnu salatu ili stavite kao ukras na kolač.
Blic.rs