Lifestyle

Tjestenina od leće sa pestom

Autor: Žene.ba
Tjestenina od leće sa pestom

ZAŠTO TJESTENINA OD LEĆE?

Tjestenina od leće se ušuljala u naše domove, kako se trend bezglutenske prehrane povećavao. Kako dobra, stara tjestenina kotira vrlo visoko na listama onih koji drže do svoje prehrane ili linije kao namirnica koju treba izbjegavati, otvorila su se vrata nekim novim oblicima “tjestenine”. Nije sve nužno loše ni dobro, ali to je tema za neke druge članke.

U tjestenini od leće nema aposlutno ništa loše, dapače, biljni je izvor proteina, lagana je i lako probavljiva, ima nizak glikemijski indeks, jača imunitet i čisti organizam. Da li je identičnog okusa kao pšenična tjestenina? Nije. Hoćete li imati osjećaj da jedete tjesteninu? Hoćete.

Kod mene se apsolutno redovito nalazi na meniju i namjeravam s njom kuhati još više. Brzo je gotova i poprilično zasitna. Samo pripazite da je ne prekuhate! Probajte ?

SASTOJCI ZA 2 PORCIJE

200 g tjestenine od 100% leće
500 g cherry rajčica

Pesto od špinata i konoplje:
3 šake špinata
2 žlice konoplje
2 žlice parmezana
1 režanj češnjaka
1 dcl maslinovog ulja
Himalajska sol
Crni krupni biber

Serviranje:
Parmezan
Sjemenke konoplje
Limunov sok
Maslinovo ulje

Priprema:

Špinat očistite te kuhajte cca 3 minute. Vodu u kojoj ste ga kuhali nemojte bacati. Skuhani špinat, konoplju, parmezan, češnjak, sol, papar i maslinovo ulje smiksajte u blenderu. Probajte, po potrebi dodajte sol i biber. Odložite sa strane.

Cherry rajčice prepolovite te pecite u pećnici na 200 stepeni sve dok ne poprime smećkastu boju. Nakon pečenja dodajte sol, biber i malo maslinovog ulja. Odložite sa strane.

Tjesteninu kuhajte u istoj vodi u kojoj ste kuhali špinat slijedeći upute na pakiranju.

Serviranje:

Tjestenini dodajte 3-4 žlice pesta, dobro sve promiješajte. Zatim dodajte rajčice, pospite parmezanom, sjemenkama konoplje te dodajte malo limunovog soka i maslinovog ulja. Poslužite odmah!

Journal.hr