Držat će vas sitim satima

Ljetni omlet od jaja sa salsom i korijanderom: Brzo, ukusno i zasitno

Autor: Žene.ba
Ljetni omlet od jaja sa salsom i korijanderom: Brzo, ukusno i zasitno
Foto: Ilustracija

Ljetne vrućine često smanjuju volju za dugim satima provedenim u kuhinji, ali to ne znači da se morate odreći ukusnih i zdravih obroka. Jednostavni recepti poput omleta s punjenjem od salse i korijandera idealni su za brze i hranjive obroke koji će vas držati sitima cijeli dan.

Ovaj omlet nije samo jednostavan za pripremu, već je i bogat proteinima zahvaljujući jajima, što ga čini savršenim izborom za bilo koje doba dana. Možete ga brzo napraviti za doručak, ručak ili kao zdravu užinu koju možete ponijeti sa sobom na posao ili na plažu.

Recept je osmišljen da zadovolji vaša nepca i olakša vam pripremu obroka, bez komplikovanih koraka. U samo petnaestak minuta možete uživati ​​u ovoj slasnoj užini.

Sastojci

  • 1 veliko jaje
  • malo repičinog ili maslinovog ulja za prženje
  • 2 kašikesalse od paradajza
  • oko 1 kašika svježeg korijandera

Priprema

Umutiti jaje s jednom kašikom vode. Zagrijte ulje u srednjoj tavi koja se ne lijepi. Dodajte jaje vrteći ga oko dna tave, kao da pravite palačinku, i pecite dok se ne stegne. Nema potrebe da ga okrećete.

Zapečenu smjesu pažljivo prevrnuti na dasku, namazati salsom, posuti korijanderom, pa zarolati. Može se jesti topao ili hladan - možete ga čak i držati dva dana u frižideru.