Slojevi topline i užitka

Mesni tortellini u kremastom sosu: Raskoš okusa iz srca italijanske kuhinje

Autor: Žene.ba
Mesni tortellini u kremastom sosu: Raskoš okusa iz srca italijanske kuhinje
Foto: Pexels

Jedno jelo, mnogo karaktera. Tortellini su esencija italijanske kuhinje – mali, ručno oblikovani džepovi tijesta, najčešće punjeni mješavinom sira, mesa ili špinata.

Savršeni za trenutke kada želite da vaš obrok izgleda kao iz firentinske trattorije, a priprema traje kraće nego što završi vaša espresso playlista.

 Sastojci

  • 250 g svježih tortellina (sir ili meso)
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 2 čehna bijelog luka
  • 200 ml pavlake za kuhanje
  • 50 g parmezana
  • So, biber i svježi bosiljak

Priprema u dva koraka!

1. Tortelline skuhajte u slanoj vodi prema uputama (obično 2–3 minute), ocijedite i ostavite sa strane.

2. U tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte sitno sjeckani bijeli luk, pavlaku, začine i parmezan.

Dodajte tortelline, lagano promiješajte i pospite svježim bosiljkom. Servirajte u dubokim tanjirima, s dodatkom maslinovog ulja i čašom bijelog vina.

Klasično. S šarmom. Italijanski.

Prijatno!