Mesni tortellini u kremastom sosu: Raskoš okusa iz srca italijanske kuhinje
Jedno jelo, mnogo karaktera. Tortellini su esencija italijanske kuhinje – mali, ručno oblikovani džepovi tijesta, najčešće punjeni mješavinom sira, mesa ili špinata.
Savršeni za trenutke kada želite da vaš obrok izgleda kao iz firentinske trattorije, a priprema traje kraće nego što završi vaša espresso playlista.
Sastojci
- 250 g svježih tortellina (sir ili meso)
- 1 kašika maslinovog ulja
- 2 čehna bijelog luka
- 200 ml pavlake za kuhanje
- 50 g parmezana
- So, biber i svježi bosiljak

Priprema u dva koraka!
1. Tortelline skuhajte u slanoj vodi prema uputama (obično 2–3 minute), ocijedite i ostavite sa strane.
2. U tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte sitno sjeckani bijeli luk, pavlaku, začine i parmezan.
Dodajte tortelline, lagano promiješajte i pospite svježim bosiljkom. Servirajte u dubokim tanjirima, s dodatkom maslinovog ulja i čašom bijelog vina.
Klasično. S šarmom. Italijanski.
Prijatno!